Förra helgen blev en ung man grovt misshandlad och rånad av ett invandrargäng i Kristinehamn. Nordfront har varit i kontakt med mannen och han har berättat vad som hände och hur han reagerat på det inträffade.

kha

Strax efter kl 03.00 förra lördagen överfölls en ung man i Kristinehamn. Mannen gick med hörlurar i öronen och blev sedan påhoppad bakifrån av flera för honom okända personer. Under attacken blev mannen slagen och sparkad till marken och sedan huggen med en kniv eller ett annat vasst föremål. Mannen blev också rånad på sina kontanter. Efter att polisen anlänt till platsen så fördes mannen till Karlskoga lasarett.

Värmlands folkblad (VF) har skrivit en notis om händelsen men nämnde ej att rånarna ska ha talat på bruten svenska. Nordfront har nu varit i kontakt med den rånade mannen och ställt några frågor.

Hej! Hur mår du efter det inträffade?
Jag mår bra, men jag är ändå fortfarande chockad över det inträffade.

Kan du berätta om händelseförloppet?
Jag var ute och gick och hade musik i hörlurarna. Jag var på väg hem när jag helt plötsligt fick en spark i ryggen så att jag föll ner på marken. Sedan fick jag jackan över huvudet så att jag inte såg någonting. När jag låg på marken kände jag hur jag fick slag och troligen sparkar över kroppen och mot huvudet. Därefter märkte jag att jag fick någonting vasst i ansiktet, kanske en kniv. Min jacka och tröja är full av stickhål efter det inträffade. När det var över märkte jag att alla mina kontanter försvunnit ur plånboken. Telefonen var också borta men den hittade jag tillslut ett par meter bort och kunde med hjälp av den ringa polisen.

Vilka skador ådrog du dig under attacken?
Jag fick spräckt läpp, näsblod, riv och skärsår över hela kroppen men mest i ansiktet. Mitt ena knä är också svullet. Jag hade också ont i huvudet ett tag efteråt. Jag hade nog tur att huggen genom jackan och tröjan inte gick längre än så. Polisen konstaterade att det var fyra hugg genom kläderna. Ett av huggen var dessutom väldigt långt, så de har troligen dragit med föremålet för att uppnå maximal skada. Huggen var runt bröstkorgen.

Har du någon aning om vilka gärningsmännen kan vara?
Nej, jag har ingen aning.

Kan du beskriva gärningsmännen?
Det enda jag såg eftersom jag flög ner i marken var att den ena hade vita och blå joggingskor och den andra hade en mörk jacka med päls runt luvan. De var cirka tre personer som bröt på ett för mig främmande språk.

Hur bemöttes du av polisen efter överfallet?
De var vänliga och uppträdde på ett korrekt sätt. De körde mig direkt till Karlskoga lasarett och efter att jag träffat en läkare så hölls ett förhör.

Hur tror du att det hela kommer att sluta? Anser du att det är stor chans att förövarna grips och åtalas?
Nej, jag tror inte att det är så stor chans att det händer, det har hänt liknande saker förut och förövarna har fått gå fria då. Jag tror att det kommer att läggas ner. Men man kan ju alltid hoppas.

Hur har detta påverkat dig?
Jag är mer försiktig och tänker mig för mer. Jag är ju chockad över det som hänt, men jag är ändå inte särskilt förvånad.

Hur ska du undvika att liknande saker händer igen? 
Jag ska nog inte gå och lyssna på musik på kvällarna och se mig om oftare. Jag ska kanske börja träna någon form av kampsport också, det är ju egentligen ett måste.

Är du oroad och tror att liknande saker kommer att ske i Kristinehamn fler gånger?
Ja, det är jag övertygad om att det kommer. Det har hänt massor av liknande saker förut. Jag har blivit förföljd och jagad av olika ”gäng” på kvällarna förut.

Och slutligen: Hur ser du på din framtid och vad kommer du att göra för att förhindra liknande händelser i framtiden?
Jag har troligen en stabil framtid och pluggar. Jag kommer att berätta om händelsen och varna andra och se till att de ska vara försiktiga när de är ute på kvällarna.

Nordfront kommer att återkomma till denna händelse efter utredning och eventuella rättegångar och domar.


  • Publicerad:
    2013-01-19 17:32