PÅSKALLAVIK. Socialdemokraten Stefan Windh fick nyligen ”adrenalinspel” när lokala ortsbor fick tycka till om ett asylboende. På ett youtube-klipp kan man se Windhs underhållande utspel.

Under söndagen arrangerades en opinionsundersökning i det lilla småländska samhället Påskallavik för att undersöka vad ortsbor tyckte om det nyöppnade asylboendet. Strax utanför mataffären kunde alla lämna sin röst.

 

"Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?” Röster samlas in av Rasmus Gårdebrink.

”Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?” Röster samlas in av Rasmus Gårdebrink.

Flyktingkramare kopplade till den lokala ”sossemaffian” var inte alls entusiastiska över initiativet. Dessa försökte med olika medel att störa verksamheten. Den som kom att bli mest tongivande var socialdemokraten Stefan Windh.

Karriärsossen Stefan Windh

Karriärsossen Stefan Windh

På ett youtube-klipp ses han att uttrycksfullt illustrera stereotypbilden av den självgoda ”karriärsossen”, manifesterandes sin egna definition av begreppet civilkurage. Stefan Windh får numer betrakta sig som riksökänd genom filmklippet. Vi på Nordfront kan inte annat än tacka honom för hans statuerade exempel på socialdemokratisk uppförandekod anno 2012.

Stefan Windh försökte skrämma ortsbor från att delta i opinionsundersökningen. I flygbladet han delade ut stod bland annat: ”Du och dina anhöriga skall leva med ditt ställningstagande resten av sina liv i skolan, på jobbet, i samvaron med grannar och i det lokala föreningslivet.”

Förakt mot medborgarna? I flygbladet Stefan Windh delade ut stod bland annat: ”Du och dina anhöriga skall leva med ditt ställningstagande resten av sina liv i skolan, på jobbet, i samvaron med grannar och i det lokala föreningslivet.”

 

Opinionsundersökningens genomförande
Under de timmar som opinionsundersökningen pågick förhöll sig arrangörerna neutrala och förklarade att de inte skulle diskutera politik före klockan 15, då rösterna skulle räknas. Eftersom undersökningen var utannonserad via neutrala flygblad till flera hushåll, kunde Stefan Windh med likasinnade mobilisera sig för att sabotera för verksamheten.

Sossemaffian i Påskallavik hindrar ortsborna i Påskallavik från att rösta om asylboendet.

De som deltog i undersökningen fick en lapp med frågan ”Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?” följt av två svarsalternativen ”Ja” eller ”Nej”. Totalt inkom 72 svar under dagen, där åtta röstade ”Ja”, 63 ”Nej” och en röstade blankt.

Stefan Windh omtvistad sedan tidigare
Socialdemokraten Stefan Windh är även känd som Stefan Vind i folkbokföringen. Vid en sökning på internet framgår det att han har ett flertal bolagsengagemang och att hans förehavanden nyligen ifrågasatts. Bland annat så uppdagas det att det saknas sex miljoner kronor i ett EU-projekt som han driver. Projektet finansieras till hälften av EU och resten av notan står skattebetalarna för. En extern utredning har dessutom visat att projektet inte uppfyllt något av sina mål trots dess höga kostnader. Enligt sajten Valpejl.se deklarerade Windh en inkomst på 416 690 kr år 2010.

Nordfront ringer upp
Då vi ringer upp Stefan Windh, för att bland annat fråga om innehållet i de hotfulla flygbladen, bekräftar han att dessa har delats ut och slänger sedan på luren.

– Ja, jag har delat ut dessa flygblad och nu vill jag inte tala mer med dig.

Vi försöker på nytt att ringa upp honom, men då trycker han bort samtalet. Istället ringer vi till socialdemokraternas ordförande i Oskarshamn kommun, Yvonne Hagberg som tar sin kollega till försvar genom att använda en metafor:

– Det är ungefär som om en av mina kompisar ställer sig upp och dansar på ett bord, äsch, då säger jag till henne att ”skäm inte ut dig själv”.

Nordfront kan få anledning att återkomma till ”sossemaffian” och asylboendet i Påskallavik.


  • Publicerad:
    2012-10-22 22:24