IN MEMORIAM. På midsommarafton möttes Nordfront av det tragiska beskedet att vår vice nyhetsredaktör Axel Eriksson har avlidit. Vi kommer därför att stänga ned Nordfronts ordinarie verksamhet i tre dagar.

Nordfronts vice nyhetsredaktör Axel Eriksson blev bara 31 år gammal.

Det var på midsommarafton som Nordfronts redaktion fick beskedet att en av våra viktigaste medarbetare, Axel Eriksson, hade avlidit i en olycka på gymmet tidigare under dagen. Axel var en uppskattad skribent och som vice nyhetsredaktör djupt involverad i nyhetsrapporteringen på Nordfront. Han blev bara 31 år gammal.

För många av oss var Axel inte bara en medarbetare, kamrat och mentor utan även en väldigt uppskattad vän. Vi har därför beslutat att stänga ned Nordfronts ordinarie verksamhet vad gäller nyhetsrapportering och annat i tre dagar då vi istället ska publicera artiklar om Axel.

Under dagarna kommer bland annat en personligt skriven artikel av Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind, en artikel som listar Axels bästa artiklar på Nordfront och som berättar lite mer om vem han var som person samt avslutningsvis en personlig artikel om Axel av Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist.

Då Axel var medlem i Nordiska motståndsrörelsen och nästeskorrespondent för Näste 6 kommer även Motståndsrörelsen att hedra honom på Motståndsrörelsen.se.

Axels plötsliga död är anledningen till att Radio Nordfront ställdes in i söndags. Redaktionen tog beslutet att vänta med att gå ut med Axels död för att ge hans familj andrum och möjlighet att göra sin egen dödsruna i lokaltidningen. Saxlind och Holmqvist kände inte att de kunde sända radio och prata om annat och samtidigt låtsas som om inget hade hänt. Det har nu gått en vecka sedan Axel dog och uppgifter om hans död har också börjat cirkulera på nätet varför vi nu går ut med dödsfallet och hyllar den avlidne kämpen.

Vila i frid Axel Eriksson!


  • Publicerad:
    2020-06-26 12:00