NORDFRONT. JK har nu öppnat en utredning om hets mot folkgrupp och uppvigling mot Nordfront. Bland annat vill JK utreda om det ska vara förbjudet att uttala sig positivt om nationalsocialismen.

kommentarer_ett_minfalt

Tidigare denna månad beslutade Justitiekanslern att Nordfront fortfarande skyddas av grundlagen, trots att hemsidan har ett efterhandsmodererat kommentarsfält.

Yttrandefrihetens motståndare har nu slagit ett sista desperat slag mot Nordfront genom att anmäla ett flertal gamla kommentarer från då hemsidan hade ett förhandsmodererat kommentarsfält.

Totalt rör det sig om 14 kommentarer som publicerades under åren 2007-2013 som nu ska granskas. JK menar att elva av kommentarerna utgör hets mot folkgrupp och tre av kommentarerna påstås uppvigla till brott. JK tycks bland annat anse att det ska vara olagligt att hylla nationalsocialismen, något som inte har stöd i grundlagen. Här är några av kommentarerna som JK nu utreder:

”Bra skrivet! Och de kommer kännas bra att kunna se sig själv i spegeln på äldre dar, som Motståndsman skrev. Leve Nationalsocialismen!”

”Mycket bra tal av Klas Lund, Pär Öberg, Simon Lindberg och övriga talare! Ser fram emot Nordfront.se. Länge leve ett Fritt nationalsocialistiskt Norden! Hell Seger!”

”Viva Germania. Död åt ZOG. Hell Seger!”

”Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Fienden är listig, död åt zog och länge leve motståndsrörelsen!”

Juridikfronten, som drivs av socialdemokraten Martin Tunström, har tagit på sig ansvaret för att ha anmält alla kommentarer som nu utreds. Juridikfronten skriver att de hoppas på ett snabbt åtal mot Nordfront, detta då vissa av de anmälda kommentarerna snart har passerat preskriptionstiden på fem år som gäller för hets mot folkgrupp. JK själv har dock uttalat att utredningen i bästa fall förväntas vara över inom ett halvår.

Martin Tunström och hans förening har legat bakom alla åtal om hets mot folkgrupp som väckts mot Nordfront och Realisten den senaste tiden. Även hovrättsdomen mot Nils-Eric Hennix bygger på anmälningar av Tunström.

Källa:
JK utreder nazistsajt


  • Publicerad:
    2013-07-18 18:28