INRIKES. Nyamko Sabuni, som fått Nordfronts stöd för sin kandidatur till Liberalernas partiledarpost, har nu fått distriktet i Västsverige bakom sig.

Politikern Nyamko Sabuni, som just nu med stöd av Nordfront kandiderar till Liberalernas partiledarpost, skördar nu nya framgångar i Västsverige. Enligt en rådgivande omröstning distriktet höll under fredagen ställer sig medlemmarna bakom Sabuni, även om det slutliga beskedet kommer först på söndag.

Distriktet är ett av de tyngsta i Sverige och har tillsammans med distrikten i Skåne och Stockholm nästan hälften av representanterna på det kommande landsmötet. Nyamko Sabuni har hittills vunnit omröstningar bland medlemmar i Jönköpings län, Östergötland och i Gävleborg.

Den konkurrerande kandidaten Erik Ullenhag, som har fått stöd av nättidningen Fria Tider, har hittills blivit nominerad av distriktet i Uppsala län, medan det är oklart hur resten av distrikten ställer sig. På söndagen kommer distriktet i Skåne hålla ett möte där ett beslut ska fattas. I Stockholm kommer ett besked komma först under tisdagen.

Huruvida Sabuni kommer lyckas segra i distrikten och senare på landsmötet återstår att se.

Källa:
Liberalerna i väst vill se Sabuni som partiledare


  • Publicerad:
    2019-06-14 23:55