NORDFRONT. Nu är den sista misstanken om brott mot Expressen nedlagd mot Nordfronts medarbetare som greps av polisen i fredags förra veckan.

nordfront propaganda grön

Trots massiv medial hets från Expressen och andra svenskfientliga medier har polisen nu kommit fram till att Nordfronts medarbetare inte på något sätt hotade Expressen i fredags. Brottsmisstanken om olaga hot mot grupp har således blivit avskriven idag och redan igår avskrevs misstanken om förberedelse till grov misshandel.

Kvarstår gör nu bara misstanken om brott mot knivlagen, men även den misstanken kan komma att läggas ner då knivarna låg i en bil.

Oavsett hur det blir med den sista misstanken kan journalisterna nu komma att få ersättning för tiden de suttit anhållna då brotten de anhölls för nu har avskrivits.

Huruvida Expressen stort kommer smälla upp artiklar med rubrikerna ”Expressen hotades inte av nazister” och ”Oskyldiga journalister greps av svensk polis” återstår att se, men det hade varit på  sin plats med tanke på hur stort de slagit upp tidigare nyheter i fallet.


  • Publicerad:
    2015-02-18 12:56