INTERVJU. Henrik Pihlström har träffat nationella personer i Bulgarien. Genom en nyhetssida kunde han upplysa om arbetet i Norden.

I staden Varna som ligger vid Svarta havet intervjuades nyligen Henrik Pihlström av Anton Rachev för den nationella nyhetssidan nreporter.info. Nedan följer intervjun.

Henrik Pihlström, född 1977, är en svensk nationell opinionsbildare, musiker, medarbetare till sidan Nordfront. Henrik har gjort ett välkommet besök i vårt land. Han anlände i början av juli i Sofia.

Herr Pihlström, var vänlig att svara oss på några frågor:

Varför heter din organisation Nordfront?

– Det är en bra fråga eftersom folk kan tro organisationen heter Nordfront, men detta är namnet på tidningen och hemsidan. Organisationen heter Nordiska motståndsrörelsen och den bildades i mitten av nittiotalet. På den tiden var många unga människor löst organiserade och rörelsen handlade till stor del om att lyssna på musik och gå på konserter.

Vad har du för invändningar mot Sverigedemokraterna?

– Tidigare var Sverigedemokraterna ett betydligt mer nationellt parti. Detta gäller även för Fremskrittspartiet i Norge. Deras största misstag är att de inte talar sanning, de har lagt fokus på att säga det som de tror att folk i Sverige vill höra. De vill heller inte diskutera den etniska och rasliga dimensionen av problemet vi står inför. Deras analys är därför felaktig.

– Sedan slutet av andra världskriget har samhället försökt ingjuta en rädsla hos befolkningen om att bli anklagad för rasism. Det finns människor bland Sverigedemokraterna som odlar vänskapsband med Israel och eventuellt i framtiden kan partiet bli en renodlad sionistisk organisation. Judiska organisationer har själva gått i bräschen för massinvandring till Sverige vilket gör förhållandet absurt. Svenska nationalister kan inte förvänta sig något gott från detta parti.

Hur är läget för nationalisterna i Sverige idag?

– Situationen i Sverige är omvälvande genom en massiv immigration. Problemet med massinvandring i Sverige och Europa som helhet har sina rötter i det status quo som upprättades efter andra världskriget. En uppgift för vår rörelse är att avslöja historiska lögner och bryta indoktrineringen av människor i de nordiska länderna. Vi kan inte sätta vårt eget öde på personer som saknar förmåga att tala sanning. Politiker som exempelvis undviker att diskutera ras-och etniska problem är falska.

Henrik Pihlström besöker likasinnade i Sofia, Bulgarien.

Henrik Pihlström besöker likasinnade i Sofia, Bulgarien.

Hur vill ni hjälpa Sveriges ungdomar?

– Det krävs en fullständig förändring av maktstrukturen för att lösa sådana problem på ett realistiskt sätt.

Har du planer för samarbete med Östeuropa?

– Vår organisation har främst arbetat med frågor som berör Norden. Vår idé är att bilda en stor nordisk republik i norra Europa. Men jag tycker personligen att det är nödvändigt att utveckla samarbetet med de östeuropeiska länderna på lång sikt, kanske i ett perspektiv på 10 till 15 år. Till dess får vi arbeta i mindre sammansatta nätverk och vårda personliga kontakter. Jag har själv en fot inne i Bulgarien i detta arbete. Jag har en nordisk-bulgarisk vänskapsförening att tacka för nya kontakter samt bulgariska vänner från Shumen och Varna.

Är det något viktigt som du vill meddela likasinnade i Bulgarien?

– Jag har ett meddelande till bulgarerna – det farligaste hotet mot de europeiska nationerna är internationalister och globalister. Det finns en väg till frihet – att kämpa tillsammans mot globalisterna.

Ett resereportage om Henrik Pihlströms vistelse i Bulgarien kommer att publiceras på Nordfront.


  • Publicerad:
    2014-07-21 16:39