Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfronts nyhetssvep – vecka 17

Av Simon Holmqvist, 2019-04-28
simon.holmqvist@nordfront.se

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna på Nordfront under veckan som gått.

Norden: Jonas Lindes vapengömma, Martin Sonebys komiska ”hot” och Bosse Hanssons återkomst
Den före detta yrkesmilitären och antifascisten Jonas Linde åtalas för grovt vapenbrott sedan han förvarat flera automatvapen på olika platser kring Taberg utanför Jönköping. Syftet med vapengömman tycks ha varit att utföra ett vänsterideologiskt motiverat våldsdåd av något slag.

Jonas Linde.

Den rasfrämmande komikern Martin Soneby twittrade att han hotat en ung nationalsocialist som han publicerade en bild på. I tweeten skrev han att den unge mannen ”fick åka vidare med en varning” på grund av sin ringa ålder. ”[O]avsett ålder så visar du dig inte på gatan med nazistsymboler. [G]ör du det så kommer du att få stryk tills du lär dig.

Enligt en vägledande dom från Högsta domstolen hävs utvisningen av en somalisk våldtäktsman. Enligt juristerna innebär den tid mannen spenderat i landet att han inte kan utvisas, även om han under sin levnad här levt på bidrag och begått en rad brott.

På tal om somalier visar en omfattande WHO-rapport att en av tre somalier lider av någon form av mental sjukdom. Exempelvis lider hela 20 procent av den somaliska befolkningen av schizofreni. Fattigdom, krig och bristfällig sjukvård anges som de främsta orsakerna av WHO.

Annie Lööf är jättearg och rasar mot Ungern och Polen. Hon menar att länderna förtrycker dissidenter, på ett liknande sätt som hon själv förespråkar.

Den homosexuelle SVT-pedofilen Bosse Hansson utvisas till Sverige efter en överenskommelse med åklagaren. En rättegång kommer alltså inte hållas, vilket dels beror på Hanssons sviktande hälsa samt att ett offer är en kognitivt handikappad pojke som inte orkar genomgå en rättsprocess.

Den homosexuelle SVT-profilen Bosse Hansson i amerikansk media.

Den redan svaga svenska kronan rasar​ till nya låga nivåer efter Riksbankens räntebesked på torsdagen.​

 Utrikes: ”Domen mot Judas”, judiska självhatattacker och självmordsbenägna poliser
Redan på söndagen stod det klart att den judiske komikern Volodymyr Zelenskij besegrade den avgående skurkoligarken Petro Porosjenko i det ukrainska presidentvalet.

I Kanada arrangerade en judisk familj staden Winnipegs hittills värsta antisemitiska hatattack, riktad mot dem själva och deras företag. Winnipegs polis är bestört över uppdagandet och hela familjen ska åtalas i maj.

Självmorden bland poliser i Frankrike ökar dramatiskt på grund av deras usla arbetssituation. Ökad stress orsakad av att tvingas hantera allvarliga händelser i landet och att slå ned fredligt protesterande medborgare med vapen bidrar till den psykiska ohälsan.

Judiska världskongressen rasar mot Polen som återupplivat en gammal påsktradition vid namn ”Domen över Judas”. Firandet går ut på att man gör en ”Judasdocka” med lång näsa och korkskruvar som hängs upp på en påle, pryglas, dekapiteras och slutligen eldas upp.


Polacker i staden Pruchnik genomför ceremonin ”Domen över Judas” på långfredagen.

En beväpnad IRA-gren ber om ursäkt för dödsskjutningen av en journalist under upploppen i nordirländska Londonderry på skärtorsdagen. ”När vi attackerade fienden dödades tragiskt Lyra McKee som stod intill fiendestyrkorna”, skriver gruppen i ett uttalande.

Islamiska staten tar på sig terrordåden på Sri Lanka som dödade hundratals på påskdagen. En film där medlemmar i den lokala terrorgruppen National Thowheeth Jama’ath (NTJ) svär trohet till IS cirkulerar samtidigt på nätet.

Skärmbild från en video där åtta srilankier svär trohet till IS och dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi inför terrordåden på påskdagen.

Srilaniansk polis har i kölvattnet gripit ett stort antal personer, upptäckt en bombfabrik och när man slog till mot ett hus på Sri Lankas östkust i utlöste tre terrorister sina bombbälten. När röken lagt sig var femton personer döda, inklusive tre kvinnor och sex barn.

På lördagen skadades fyra judar när en man öppnade eld mot en synagoga i San Diego. Skytten är gripen och på Internet cirkulerar ett manifest som sägs vara författat av honom. En av de skadade judarna avled senare.

Påven Franciskus omfamnade under påsk en brittisk kändisbög framför kameror och förklarade att han har kvar sin ”värdighet” oavsett hur han väljer att leva sitt liv.

Samtidigt kommer rapporter om att påven tar motsvarande fem miljoner kronor från fonden Peterspenningen – som består av kollekter från katolska församlingar över hela världen – och skänker dem till de 75 0000 centralamerikanska migranterna som är strandade i Mexiko. Tanken är att pengarna ska hjälpa dem att nå sitt mål: USA.


  • Publicerad:
    2019-04-28 12:30