Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfronts nyhetssvep – vecka 19

Av Simon Holmqvist, 2019-05-12
simon.holmqvist@nordfront.se

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna under veckan som gått.

Norden: Judiska världskongresslögner, misslyckad rödingattack och värmländsk misshandelsfilm
I en uppseendeväckande video presenterar Judiska världskongressen ”fakta” om Nordiska motståndsrörelsen som man menar ligger till grund för deras lobbyverksamhet att förmå svenska staten att förbjuda organisationen. Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg bemöter i veckans Ledarperspektiv den judiska lobbygruppens lögner.


Video om Judiska världskongressen som sändes i senaste avsnittet av Studio Bothnia.

På onsdagen förde AfS:s valturné partiet till Luleå, där man höll ett torgmöte. Nordfront var på plats och kunde dokumentera när den tungt brottsbelastade Jose Miguel Vallejos Sessarego (770524-0658) och hans svenska flickvän Malin Drugge (940309-0161) försökte gå till angrepp mot AfS:arna.

Sydamerikanen Jose Miguel Vallejos Sessarego strax efter sin misslyckade attack mot ett AfS-möte i centrala Luleå.

På Första maj stal SSU i Malmö Nordiska motståndsrörelsens slagord och skanderade ”krossa sionismen!”. Nu har polisen upprättat en anmälan om ”hets mot folkgrupp”.

Över 200 000 människor hade anslutit sig till Bensinupproret 2.0 på Facebook och under fredagen skulle man demonstrera i flera svenska städer. Det blev dock inget uppror, eftersom polisen inte hann bli klara med tillstånden.

Den borgerliga och invandringskritiska Facebooksidan Politikfakta – som har över 88 000 följare – har uppmärksammat polisens vansinnesvåld mot demonstranter i Kungälv. ”Vilken annan gruppering i svenska samhället skulle tåla sådan här behandling av polisen?”, frågar man sig retoriskt och länkar till filmen där en aktivist får sin fot överkörd av ett polisfordon medan han grips.

På tisdagen började en Facebookvideo som en löpeld spridas över internet där två rasfrämlingar i Kil ses misshandla en svensk 16-åring. Den överväldigande majoriteten av kommentarer på sociala medier var uttryck för avsky och ilska, både mot våldet och invasionsinvandringen. Nordfront publicerar namn och bild på förövarna.

Rasfrämlingarna som gav sig på en 16-årig pojke i Kil. Klicka för förstoring.

Enligt den judiska tidningen Expressen är dock bakgrunden till misshandeln att det finns ”rasism” mot invandrare i kommunen.

Dagen efter rapporterades det att en 11-årig flicka oprovocerat misshandlades av en ”vuxen man” i Borlänge. Flickan förföljdes av två mörkklädda och maskerade män på väg hem från skolan, när en av dem plötsligt sprang ikapp henne och utdelade ett knytnävsslag mot hennes kind.

Konflikten mellan Stefan Löfven och Ungerns regering fortsätter. På fredagen kallades Sveriges ambassadör i Budapest upp till Ungerns utrikesdepartement efter att Löfven beskrivit Ungern och Polisens regeringar som ”högerextrema” och antidemokratiska under en riksdagsdebatt.

Under samma dag släppte även LO en valfilm, där man anklagar premiärminister Viktor Orbán för att vara en fegis som tystar oliktänkande. Exakt hur Orbán skulle vara värre på det området än Socialdemokraterna, där LO har plats i partistyrelsen, motiveras inte.

Sverigedemokratiske politikern Per Ahlins bostad eldhärjades i april. Polisen rubricerade det som grov mordbrand, men har valt att lägga locket på utredningen.

Utrikes: Trump smider judiska planer, nya israeliska bomber och motattack på Facebook
Enligt tidningen Israel Hayom kommer Israel och USA att starta krig mot palestinska organisationer ifall de vägrar skriva på Donald Trumps nya ”fredsplan” för Mellanöstern. Planen innebär ”självständighet” för ett Palestina helt under israelisk kontroll.

Hamas hemmagjorda raketer överbelastade Israels luftvärn när man skickade cirka 700 primitiva raketer mot den judiska staten. Trots att raketerna var lågeffektiva neutraliserade Israel bara 240 av dem.

Israel är också den första stat i historien som har svarat med bomber på en utifrån kommande cyberattack. Det finns antydningar om att cyberattacken som påstods ha kommit från ett palestinskt sexvåningshus i Gazaområdet var av bagatellartad karaktär, bland annat bestående av vanliga DDoS-attacker.

Den venezuelanska oppositionspolitikern Edgar Zambrano greps av landets säkerhetstjänst efter att ha uppmanat till väpnat uppror. Samtidigt arbetar grundaren av Blackwater – som numera heter Academi – Eric Prince för att legosoldater ska skickas till Venezuela för att störta landets president Nicolas Maduro.

Det brittiska partiet Britain First har tappat tålamodet med Facebook efter att ha bannlysts. Nu stämmer man istället det judiska företaget.

Stämmer Facebook gör även den polska organisationen SIN, som i sin stämningsansökan menar att tjänsten tillhör allmännyttan och därmed bör vara tillgänglig för alla.


  • Publicerad:
    2019-05-12 17:34