Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfronts nyhetssvep – vecka 24

Av Simon Holmqvist, 2019-06-16
simon.holmqvist@nordfront.se

NYHETSVECKAN. Nordfronts nyhetsredaktör sammanfattar de viktigaste nyheterna under veckan som gått.

Norden: Nationalsocialism i Danmark, Sabunis otacksamhet och våldsmonopolets hanrejande
I Danmark har två nationalsocialistiska aktioner under veckan uppmärksammats i mainstreammedia. I ett av fallen hängdes en docka upp med texten “Jag åkte till Danmark och begick överfallsvåldtäkter på vita kvinnor. Nu hänger jag här precis som jag förtjänar. Stoppa massinvandringen!” och i mainstreammedia länkade man till danska Nordfronts artikel om aktionen.

Nordfront valde under veckan att kampanja för Nyamko Sabuni i kampen om partiledarposten i Liberalerna. Kampanjen uppskattades dock inte av partiet, trots att Sabuni får annonsera helt gratis på Nordfront.

Det går dock bra för Sabuni som hittills fått ett starkare öppet stöd av partiets distrikt än den favorittoppade Ullenhag. Under fredagen valde det tunga distriktet Västsverige att ställa sig bakom Sabuni.

Nordfronts annons för Nyamko Sabuni.

Daniel Wretströms mördare, den kriminella rasfrämlingen Joseph Propitious, tidigare Khaled Odeh, döms för att ha misshandlat en vitrysk man i Stockholms tunnelbana.

Homolobbyn i Sverige vill ”bota homofober”. I ett samarbete med en legitimerad psykolog har man tagit fram en terapi i form av ljudfiler på Spotify, som ska göra människor mindre oroliga över att ”hbtq-rörelsen fått ett ökat inflytande” över samhället.

Under torsdagen hade Aina namnsdag. Men Aina är också ett mångkulturellt skällsord om polisen med innebörden att de saknar skam. Detta firade Umeåpolisen genom att bjuda allmänheten på fika under Ainadagen.

Några hade problem med att orka trycka av avtryckaren, andra att sikta och några ska till och med ha hyperventilerat under polisutbildningens skjutprov. Trots detta får nu femton underkända polisstudenter i Växjö gå vidare i utbildningen.

Två imamer som nyligen omhändertogs av Säpo då de ansågs utgöra en akut hot mot rikets säkerhets ska nu utvisas enligt beslut från Migrationsverket. Den ene imamens advokat hävdar dock att någon utvisning inte kan genomföras, eftersom svensk lag förbjuder det.

I en intervju med Helsingborgs Dagblad säger Försvarsmaktens ÖB Micael Bydén att de största hoten mot Sverige idag är ”terrorism, organiserad brottslighet och främlingsfientlighet”. Han oroar sig också över ”hot mot demokrati och våra värderingar”, men nämner inte något om det svenska folket.

ÖB Micael Bydén på Stockholm Pride 2018. Foto: Jopparn (CC-BY-SA-4.0).

Den tidigare Säpo-chefen Mats Sandberg – som idag arbetar nära ÖB Bydén inom Försvarsmakten – åtalas nu för grovt koppleri och våldtäkt av sin egen sambo. Han ska ha sålt henne till högt uppsatta män i samhället och tjänat hundratals tusen kronor på transaktionerna.

Polisen i Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm skröt på Facebook om ”århundradets vapenbeslag”. De hade nämligen vid en husrannsakan beslagtagit 99 gevär, varav de flesta var ”antika mynningsladdade svartkruts gevär [sic!]”. Efter en massiv folkstorm valde man dock att pudla.

Utrikes: Påvens vändning, Alabamas nya lagar och judiska Google
I en överraskande vändning går den under påve Franciskus alltmer homovänliga Vatikanen för en gångs skull emot homolobbyn och hävdar att att människan skapats till man eller kvinna och inte alls är fri att välja sitt kön.

Storbritanniens utrikesminister Sajid Javid har undertecknat USA:s begäran om att få Julian Assange utlämnad, så att de kan döma honom till uppemot 175 års fängelse. Nu har amerikanska åklagare endast att lägga fram sitt ärende i brittisk domstol.

Delstaten Alabama fortsätter att stifta kontroversiella lagar. Nyligen skrev guvernören Kay Ivey under ett lagförslag som innebär att sexualbrottslingar vars offer varit under 13 år ska kastreras innan frigivning.

Den nya sajten AltCensored.com har uppkommit som en protest mot den allt ökande politiska censuren på Youtube. Sidan som innehåller tusentals filmer lägger endast upp sådant material som raderats från Youtube, däribland 395 filmer från Motståndsrörelsen.

Youtubecensuren hyllas samtidigt i ett öppet brev av Judiska världskongressens (WJC) boss Robert Singer, som i ett öppet brev skriver att Googles agerande gör internet till en säkrare plats för alla användare”.

Samtidigt stäms Google i Kalifornien för att man diskriminerar vita, asiater, konservativa och män. Företagets invändning om att konservativa inte utgör en grupp avfärdas av domstolen.

Efter Brenton Tarrants moskéskjutningar i Nya Zeeland i mars meddelande landets premiärminister Jacinda Ardern – iklädd slöja – att man skulle förbjuda halvautomatiska vapen. Trots att förbudet började gälla knappt en månad senare har endast 530 av 300 000 vapen lämnats in.

En av IRA:s mest inflytelserika ledare,Billy McKee, har avlidit 97 år gammal. McKee var en djupt troende katolik som var stark kritisk till att irländska republikaner drogs till marxism och pacifism.

Den tecknade satirfilmen ”Trumpet” gör succé i Iran. Den framställer USA:s president Donald Trump som en upplåst och oärlig Israellakej.


  • Publicerad:
    2019-06-16 13:00