Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Valet 2014

Av Redaktionen, 2014-09-14
redaktionen@nordfront.se

VAL 2014. Nordfront kommer under valdagen att kontinuerligt uppdatera om vad som händer kring valet i denna artikel. Uppdaterad 02:20

val front

Vilka partier sitter i riksdagen och kommunerna efter valet?

Klockan 08:00 öppnade vallokalerna idag och klockan 20:00 stänger de. Den senaste opinionsundersökningen från Sifo visar att inga partier åker ur riksdagen och inga nya kommer in samt att Sverigedemokraterna återigen blir vågmästare då inget av de politiska blocken får egen majoritet. Under valåret har dock olika opinionsundersökningar också visat att Kristdemokraterna kan åka ut ur riksdagen och Feministiskt initiativ kan komma in i riksdagen och exakt hur mycket SD har växt sedan förra valet har också varierat, så valet är intressant och mycket står på spel för de politiska partierna.

Bonniertidningen Expressen gjorde natten mot valdagen en politisk aktion genom att lysa upp riksdagshuset med budskapet ”Rösta nej till rasism” som riktades mot SD. Även förra valet uppmanade tidningen sina läsare att inte rösta på SD. Då genom att publicera en löpsedel som visade en smutsig SD-valsedel i rännstenen med texten ”NEJ!” som rubrik.

Nordfront kommer under dagen att löpande uppdatera den här artikeln med information om vad som händer under valdagen.

Liveuppdatering

13:05 — Tidigare idag publicerade Fria Tider en artikel som belyser det faktum att även med SD:s invandringspolitik som minskar invandringen så skulle Sverige ha en fortsatt hög asylinvandring som skulle vara högre än asylinvandringen till de flesta andra länder i Europa.

13:20 — Samtidigt som Expressen menar att en röst på SD är en röst för rasism går ledande sverigedemokrater ut på Twitter och tar avstånd från rasism. Julia Kronlid tar avstånd från rasism och orättvis flyktingpolitik. Sionisten Tommy Hansson skriver att en röst på SD är en röst mot ”antisemitism”.

13:40 — Nordfront publicerar en artikel som kritiserar extremistpartiet Feministiskt initiativ.

13:45 — Läs mer om Expressens aktion och responsen den har fått på nätet i notisen som Nordfront precis publicerade.

14:15 — Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt poserar med Expressens antirasistiska löpsedel på Twitter:

sjöstedt

15:35 — En grupp som säger sig ha kopplingar till IS ska ha delat ut flygblad utanför vallokalen i Rinkeby och uppmanat folk till att inte rösta i valet. Läs mer om detta i Nordfronts notis.

15:45 — Nu hämnas Sverigedemokraterna genom att dra in Expressens ackreditering vid partiets valvaka.

— Nu gör man inte längre bara skillnad på befolkningsgrupper, utan också på oberoende nyhetsmedier, hycklar tidningens chefredaktör, Thomas Mattsson, som idag godkänt Expressens ”oberoende” aktion som uppmanar svenska folket att inte rösta på Sverigedemokraterna.

16:00 — Läs mer om Sverigedemokraternas kontring mot Expressen i Nordfronts notis som publicerades nyss.

16:30 — Aktivister från Svenska motståndsrörelsens första näste har varit ute och bedrivit aktivism under dagen och är fortsatt aktiva i huvudstaden. Nordfront återkommer med mer information så fort vi vet mer.

16:40 — SvP-kandidaten Nils-Eric Hennix rapporterar följande i en kommentar på Nordfront:

Delade ut valsedlar till vallokalerna i Hässleholm i dag. Trodde att valfusket där skulle ha upphört. Ingalunda. En äldre valförrättare i vallokalen Bullerbyns Förskola sade åt mig att jag inte har tillträde till vallokalen när jag kom med valsedlarna. Efter att jag tillrättavisade honom på ett uppriktigt sätt ångrade han sig och menade att han ”missuppfattat situationen”.

På Linnéskolan placerade en kvinnlig valförrättare i 40-årsåldern ytterst lite valsedlar i riksdagsfacket fast det var plats för tre gånger fler (alla jag givit henne). Först när jag påtalade detta så sade hon: — Jag kan göra det om du vill.

Undrar hur många valsedlar från SvP och SD som försvinner från vallokalerna runt om i Sverige?

16:55 — Nordfront har varit i kontakt med Näste 1 som rapporterar följande: Dagen inleddes på Mynttorget där en grupp aktivister ställde upp sig och startade en eld i en tunna genom att tända eld på en israelisk flagga – sionismens symbol. Aktivisterna eldade sedan upp runt 20 röstkort och höll en kort appell där man menade att dagens demokrati är en falsk fasad och att samhället egentligen styrs av sionistiska krafter. Därefter har aktivisterna åkt runt till flera vallokaler och kastat ut konfetti med två olika budskap på: ”Nordfront.se” och ”Radikal kamp!” Vid vallokalerna har man även ropat ”Leve Motståndsrörelsen!” Vid en av vallokalerna angreps en av nästets kameramän av en man som fick en smäll tillbaka innan aktivisterna åkte vidare till nästa vallokal. Förhoppningsvis kan Nordfront publicera bilder från aktionen inom kort.

17:00 — Nordfront vill med anledning av föregående uppdatering nämna att aktivister i Motståndsrörelsen på andra håll i landet använt sina röstkort till att rösta och att aktionen i Stockholm var ett lokalt initiativ från Näste 1.

17:15 — Nationalisten Jan Milld, som tidigare varit partisekreterare och riksdagskandidat för Sverigedemokraterna, meddelade tidigare den här veckan att han i det här valet ämnar rösta på Svenskarnas parti istället för SD för att sända en signal och markera mot SD:s liberalisering. Milld skriver bland annat följande:

För min egen del kommer dock riksdagsrösten att gå till Svenskarnas parti – också där som en ”signalröst”.

  • Med den röstningen ger jag uttryck för i vilken riktning jag vill att svensk invandringspolitik ska förändras.
  • Det blir samtidigt en signal som riktar sig mot SD:s överdrivna anpasslighet.

18:40 — Aftonbladet har skrivit om Motståndsrörelsens aktion i Stockholm. Tidningen skriver att aktivister ”trängt sig in” och ”stormat” vallokalerna och kallar aktionerna för ”attackerna” trots att aktivisterna lugnt gick in i samtliga vallokaler.

18:50 — Även Expressen har skrivit om aktionerna som genomfördes av Näste 1 tidigare idag och det ska ha nämnts på SVT.

19:00 — Nu är nyheten om aktionerna i Stockholm ”breaking news” i Expressens livesändning och flitigt omskriven av andra medier. Nordfront har för närvarande extremt många besökare och går därför lite trögare än vanligt. Om ni inte lyckas ladda sidan, testa igen!

19:10 — Snart kommer Magnus Söderman, Patrik Forsén och Eva Johansson debattera hur svenska nationalister borde rösta i valet en timme innan vallokalerna stänger. Debatten kan höras live på Motgift.

19:20 — SD får enligt en tidig ”exit poll”10,4 procent av rösterna och blir vågmästare samt tredje största parti i riksdagen.

19:40 — Enligt samma undersökning som gav SD 10,4 procent av rösterna får Fi 3,7 procent och är alltså nära att komma in i riksdagen:

BxgXWhXIIAAdXPO.png large

20:00 — Debatten som tidigare nämndes är nu över. Patrik Forsén från Nordisk Ungdom sa i slutet av debatten att Svenskarnas parti inte är en seriös organisation då gruppen har för tydlig koppling till nationalsocialismen. Magnus Söderman höll inte med och betonade att SvP inte är samma parti som det gamla partiet Nationalsocialistisk front.

20:15 — SVT:s vallokalsundersökning har nu kommit och pekar på att Fi kommer in i riksdagen! De rödgröna får 44,8 och Alliansen 39,7 procent. SD är tredje största parti med 10,5 procent av rösterna. Dock underskattade samma undersökning SD i Europaparlamentsvalet med hela tre procent.

20:25 — Nordfront kan nu publicera fyra bilder från dagens aktioner runt om i Stockholm:

3

4

Se fler bilder HÄR och HÄR. Bilderna kan återpubliceras om källa och sammanhang uppges.

20:40 — Media har passat på att skapa många ”politiska skandaler” för SD i slutet av valrörelsen. En av de senaste grejerna var att Jimmy Åkesson ska ha spelat för en halv miljon kronor det senaste året. Detta diskuterades bland annat i Motgifts radiosändning där Jonas De Geer (SvP) och de andra i radion resonerade kring det faktum att spelmissbruk, sexköp och alkoholism är bra hållhakar att ha på politiker för de krafter som strävar efter att bakom kulisserna kontrollera vissa politiker, något De Geer även tog upp i en artikel igår.

20:55 — SD har 17,4 procent av rösterna som räknats hittills enligt Aftonbladet! Detta då 1,5 procent av valdistrikten – antagligen de minsta – har räknat sina röster en första gång.

21:30 — Klicka här för att följa rösträkningen på den officiella hemsidan.

21:35 — En jude med kippa på sig verkar delta på SD:s valvaka:

kippa

21:45 — Enligt kommentarer på nätet ska den judiske sionisten på SD:s valvaka vara Yonathan Avner Ben Yisrael som kan ses tillsammans med SD:s Julia Kronlid i den här filmen.

21:55 — På nätforumet Flashback har signaturen ”Nyttkonto1234” lagt ut filer från brottsregistret Piscatus som leds av Researchgruppen, före detta AFA Doku, och Expo. Bland annat har Piscatus kundregister nu lagts ut. Dessutom har Researchgruppens hemsida, research.nu, hackats. Fria Tider har gått igenom filerna och skriver följande:

I registret finns ett 50-tal vänsterjournalister och andra vänsterprofiler registrerade, bland annat från SVT:s Uppdrag granskning, en ”researcher” vid fackförbundet Kommunal och Sanna Klinghoffer, mest känd för att ha infiltrerat Sverigedemokraterna åt Sveriges radios ”Kaliber”.

Läs mer i Nordfronts notis som publicerades nyligen.

22:00 — Med fler valdistrikt räknade har SD:s valresultat sjunkit ner till runt 13,5 procent enligt Aftonbladet.

22:05 — Efter 3 779 räknade distrikt av 5 837 har Sverigedemokraterna 13,3 procent. FI ligger nere på 3,0 procent och missar om resultatet står sig fyraprocentsspärren. Övriga partier har 0,9 procent. Ställningen just nu: Socialdemokraterna (31,4), Moderaterna (22,7), Sverigedemokraterna (13,3), Miljöpartiet (6,7), Centerpartiet (6,4), Vänsterpartiet (5,7), Folkpartiet (5,3), Kristdemokraterna (4,6), Feministiskt Initiativ (3,0), Övriga partier (0,9).

22:15 — I röster räknat har SD nu över 570 000 röster.

23:00 — En användare på Flashback säger sig ha sammanställt SvP:s kommunvalsröster i några kommuner:

Tierp- 8 röster 0.2%
Nykvarn- 22 röster 0.7%
Värnamo- 30 röster 0.2%
Mönsterås- 40 röster 0.6%
Färgelanda- 11 röster 0.6%
Sjöbo- 32 röster 0.4%

Röstantalet bör förväntas stiga allt eftersom fler distrikt räknas i kommunerna, men procentsatsen kan vara någorlunda korrekt om de färdigräknade distrikten är representativa för övriga distrikt i kommunen.

23:20 — Statsminister Fredrik Reinfeldt meddelar nu i ett tal under valvakan att han, efter Alliansens förlorade val, avgår som inte bara regeringschef utan också som partiledare. Reinfeldt kommer lämna in sin avskedsansökan under morgondagen och avgå till våren. Läs mer om det i notisen Nordfront precis publicerade.

01:10 — SD poserar med en israelisk flagga. Juden med kippa som skymtades innan ses här på bild igen.

Klicka för förstoring. Bild: Aftonbladet.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring. Bild: Aftonbladet.

Preliminär mandatfördelning. Grafik: SVT. Klicka för förstoring.

Preliminär mandatfördelning. Grafik: SVT. Klicka för förstoring.

02:20 — Valvakan på Nordfront är över. SD har gjort ett succéval, Fi, kom inte in i riksdagen, inget av blocken har egen majoritet och situationen är fortsatt intressant. Hur det har gått för SvP är inte helt klart än men kommer att klarna under veckan. Nordfront följer utvecklingen efter valet!

Valförrättarna måste lägga ut valsedlar från de partier som fick minst 1% i förra EU-valet. De det gäller för i år är listade på val.se. Om du inte kan hitta valsedlar från ett eller flera av dessa partier är det solklart valfusk (antingen från valförrättare eller från andra som stulit valsedlar). När ett partis utlagda valsedlar tar slut måste valförrättare fylla på med nya.

Utöver detta kan andra partier lägga ut valsedlar. Dessa ska då inte tas bort.

För att polisanmäla valfusk, ring 114 14! Kom också ihåg att om möjligt dokumentera valfusket.

När röstningen avslutas på valdagen kl 20.00 börjar röstmottagarna i varje vallokal räkna röster. Resultatrapporten för varje valdistrikt kan följas på www.val.se.

När flertalet vallokaler är klara med sin räkning av rösterna i riksdagsvalet gör Valmyndigheten en preliminär mandatfördelning mellan partierna. Tidpunkten för en preliminär mandatfördelning för riksdagsvalet på valnatten är beroende av den tid det tar att räkna rösterna i vallokalerna. Vid tidigare val har en preliminär mandatfördelning för riksdagsvalet kunnat göras mellan klockan 22.00 och 23.00 på valnatten.

Det slutliga valresultatet beräknas komma den 20 september, alltså nästa lördag.

Tipsa oss

Länka gärna intressanta saker ni läser om valet i kommentarsfältet. Bra tips infogas i artikeln!

Om ni noterar någon form av valfusk, försök att dokumentera det och skicka gärna in bilder och tips om det till Martin Saxlind, Nordfronts nyhetsredaktör, på martin.saxlind@nordfront.se

Andra medier som bevakar valet:
Nationell.nu
Motgift (livesändningen startar 19:00)
SVT (livestream)
Expressen (livestream)
TV4 (livestream)
Flashbacks valvaka (öppnar kl 20:00)

Yonathan Avner Ben Yisrael


  • Publicerad:
    2014-09-14 15:35