NATIONALISM. Nordisk Ungdom genomförde en mindre demonstration i centrala Stockholm tidigare idag.

NU symbol

Enligt en medlem i Nordisk Ungdom (NU) på Facebook så var det cirka 30 personer som slöt upp i demonstrationen.

Demonstrationen var emot ”totalinvandringen” till Sverige står det på Facebook och enligt den bild som publicerats på NU:s hemsida verkar det ha varit mycket poliser på plats under demonstrationen trots att NU inte hade sökt tillstånd för demonstrationen i förväg.

Längst fram i demonstrationståget bars en banderoll med budskapet ”Refugees go home”.

Svenska Dagbladet har skrivit en artikel där de påstår att vittnen uppger att ”nazister” kastat bengaler och smällare och polisen ska ha tagit emot en anmälan om att en volontär på centralstationen påstås ha misshandlats av någon i demonstrationen.

Se film från demonstrationen nedan:

Bråk förra helgen
Det har hänt mycket runt NU den senaste tiden. Förra helgen var minst två personer kopplade till NU inblandade i bråk inne i Stockholm. TT skrev följande om händelsen:

Männen, som är i 20-årsåldern, gav sig på tiggare som låg och sov i en gångtunnel och slog och sparkade två kvinnor som försökte ingripa, enligt polisen.

Den versionen dementerades dock snabbt av NU som skrev ett pressmeddelande som censurerades av Mynewsdesk. På sin hemsida skrev NU följande om incidenten:

Fredag kväll den 9 oktober var en grupp vänner ute i Stockholm för en trevlig kväll i goda vänners lag, några av vännerna är också aktivister i Nordisk Ungdom. Efter ett restaurangbesök i Gamla stan beger de sig mot Södermalm. När de passerar Slussen blir de plötsligt omringade av en stor grupp vänsterextremister. Dessa riktar både slag och sparkar mot våra vänner som senare får sina skador dokumenterade av både polis och sjukvård.

Bland de attackerande syntes tidigare kända medlemmen från Antifascistisk aktion (AFA), Tupac Nunez, som genast ringde dit Carl Tullgren från vänsterextrema Researchgruppen.

Film där historien kring Mynewsdesks censur förklaras.

Katolskt institut
I måndags medverkade Patrik Forsén, som tidigare varit ledande inom NU men officiellt lämnade organisationen tidigare i år, i Motgift där han tillsammans med Björn Herstad berättade om det nybildade Dackeinstitutet. I radion förklarade Forsén och Herstad att de är katoliker och anser att de som kritiserar invandringen utan att vara kristna bara angriper symptomen men missar den bakomliggande orsaken som enligt de två är avkristnandet av västvärlden.

På Dackeinstitutets hemsida står bland annat att läsa att man ser befolkningsminskning som en akut kris och man nämner bland annat minskad nativitet i Japan och Mellanöstern som delar av denna problematiska trend. I programförklaringen står även följande att läsa:

Gud är världens skapare och vi är därför skyldiga honom ära och lydnad eftersom hela vår existens har sin orsak i Gud.

Hör Motgift-intervjun nedan:


  • Publicerad:
    2015-10-17 23:50