MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Markus Larsson sammanfattar här Motståndsrörelsens båda 1 maj-demonstrationer, varav den ena tyvärr kom att handla allt för mycket om polisens insats.

Demonstationen i Ludvika:

För andra året i rad samlades nationalsocialister i Ludvika för att demonstrera för den nordiska arbetarens rätt den 1 maj. Till skillnad från förra året så var det betydligt trevligare väder den här gången. Runt 12-13 grader och stundtals värmande solsken, vad mer kan man begära!

Över 160 personer hade samlats i Dalarna denna onsdag. Bland dessa återfanns ett antal som hade rest en ganska lång bit för att kunna medverka på Nordiska motståndsrörelsens demonstration. En av dessa var exempelvis fransmannen Yvan Benedetti, som tog med sig några kamrater för att stödja Motståndsrörelsen.

Men tyvärr så fanns det inte bara nationalsocialister och andra vettiga människor i Ludvika den här dagen. Exempelvis så åkte medias kelgris Greta Thunberg dit – tydligen för att ta en schysst selfie framför en hel drös av vackra tyrrunefanor som vajade i vinden.

En annan som hade bestämt sig för att åka till Ludvika var Centerpartiets partiledare, globalistlakejen Annie Lööf. Bilderbergaren Annie är bara en i raden av alla partiledare som väljer att ljuga om och hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen i syfte att göra sina globalistherrar nöjda.

Enligt SVT så kände Annie Lööf ”en sådan otrolig vrede” över att Motståndsrörelsen skulle hålla en tillståndsgiven demonstration. Enligt Expressen tyckte hon dessutom att det var ”en ren skymf mot människovärdet, demokratin och anständigheten” att människor med en annan åsikt än henne tillåts att yttra sig. Till Expressens live-TV uttalar sig även Annie Lööf om att hon vill förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. Hon fick dock ingen följdfråga från reportern om hur hon kan påstå att hon värnar demokratin samtidigt som hon vill förbjuda oliktänkande människor från att organisera sig.

Hela marschen fram till Garvarns torg, där talen skulle hållas, gick väldigt bra och lugnt till. Vänsterclowner skränade lite längs färdvägen och någon enstaka person som försökte störa den tillståndsgivna demonstrationen genom att stå i vägen avlägsnades av polisen. Senare förde polisen även bort några mötesstörare som försökte störa talen med hjälp av megafoner.

Väl på plats på Garvarns torg hälsade konferencier Henrik Pihlström alla välkomna. Talare för dagen var Pär Öberg, Robert Eklund, Simon Holmqvist, Daniel Nordberg, samt Jimmy Thunlind.

Förutom dessa så gjorde även den tidigare nämnda fransmannen, Yvan Benedetti, ett kort gästspel uppe på scenen.

Allt som allt var det en lyckad dag i Ludvika. Nordiska motståndsrörelsen är vana demonstrationsanordnare, och när allt går som det ska och polisen följer lagen och sköter sitt jobb så brukar Motståndsrörelsens demonstrationer alltid vara lugna och trevliga tillställningar. Men när polisen inte följer lagen blir det en helt annan situation, något vi tyvärr fick se på demonstrationen i Kungälv.

Demonstrationen i Kungälv:

I Kungälv så har det sedan en tid tillbaka varit en annan stämning än i Dalarna, åtminstone vad gäller relationen mellan Nordiska motståndsrörelsen och polismyndigheten. Den numera ökända polischefen över Storgöteborg, Erik Nord, har de senaste åren gjort det mesta han har kunnat för att försöka sätta käppar i hjulen för Motståndsrörelsens grundlagsstadgade rätt att demonstrera och sprida våra åsikter.

Det bästa exemplet är demonstrationen i Göteborg den 30 september 2017, där polisen planerade att genomföra massgripanden av samtliga demonstrationsdeltagare men misslyckades med detta tack vare Motståndsrörelsens resoluta agerande under dagen. Med detta i åtanke var nog de flesta demonstrationsdeltagare beredda på att polisens insats under dagen skulle hålla en väldigt låg nivå.

Trots detta så var stämningen god och uppslupen på samlingsplatsen inför demonstrationen. Representanter från den danska, norska och finska grenen av organisationen var på plats, och bland civilisterna så hade folk åkt så långt som från Italien för att delta på demonstrationen.

Precis som i Ludvika så hade även en del meningsmotståndare rest till Kungälv för att godhetssignalera och visa sitt förakt för yttrandefriheten. Två av dessa var kulturminister Amanda Lind (MP) samt socialminister Lena Hallengren (S). De var där å regeringens vägnar för att informera om regeringens ihärdiga arbete med att förbjuda vita människor från att protestera mot det pågående folkutbytet.

Runt klockan 13 så var de runt 270 demonstrationsdeltagarna redo att bege sig iväg från kexfabriken, upp mot det torg där talen skulle hållas. Marschen förflöt utan större incidenter, förutom precis innan ankomsten till torget. Då polisen lät våldsvänstern komma väldigt nära lyckades de kasta några bangers in i demonstrationståget, vilket skapade lite oreda en kort stund. Noterbart är även att polisen tillät rödingarna att kasta fyrverkeripjäser och bangers på en grupp polishästar utan att ingripa (att skada djur är något som vänsterextremisterna regelbundet gör).

En av de mer harmlösa rödingarna.

Väl inne på torget riggades en högtalaranläggning och ett podium snabbt upp och dagens konferencier, Peter, hälsade välkommen och välkomnade upp talarna. På grund av sjukdom så blev det tyvärr bara fyra talare istället för de fem som var planerade, men de som höll tal var i tur och ordning Sebastian Elofsson, Fredrik Vejdeland, Simon Engelin samt Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg.

Runt om torget, utanför polisens avspärrningar, hade det samlats en ganska stor publik. Det såg ut att vara uppskattningsvis 500-600 personer där. Mer än hälften av dessa såg ut att vara helt vanliga Kungälvsbor, som alltså förmodligen var där för att lyssna på talen. Att lyssna på talen var dock stundtals svårt på grund av det oväsen som motdemonstranterna förde.

Fredrik Vejdeland talar i Kungälv.

Att störa en tillståndsgiven demonstration är ett lagbrott, och polisen har all möjlighet i världen att kunna avlägsna dessa störande element så att vanligt folk kan lyssna till vad Nordiska motståndsrörelsen har att säga, och därmed bilda sig en egen uppfattning. Det står dock klart och tydligt att polisens främsta prioritet är att förstöra så mycket som möjligt för Motståndsrörelsen istället för att beivra faktisk brottslighet – något som (återigen) bevisades efter demonstrationen, på väg tillbaka till samlingsplatsen.

Strax efter att demonstrationsdeltagarna begav sig iväg tillbaka mot bilarna så skedde de första konfrontationerna med våldsvänstern. Trots att polisen hade en ansenlig styrka på plats så lät de beväpnade och maskerade rödingar komma inom några meters avstånd, där de fick stå och spotta och kasta saker. När sköldbärarna gick fram för att skydda tåget så gick polisen emellan och skyddade våldsverkarna genom att gå till angrepp mot Motståndsrörelsen. De slog med batonger och pepparsprayade de flesta som de kom åt på ena sidan av tåget.

När vitskjortorna var upptagna med att freda sig på den ena sidan av tåget, lämnade polisen en stor öppning mellan polisbussarna på den andra sidan. Detta möjliggjorde ytterligare attacker från våldsvänstern, då polisen släppte in dem på bara några meters avstånd för att kasta flaskor, stenar och andra projektiler. Till polisens förmodade förtret så blev ingen medlem i Motståndsrörelsen allvarligt skadad, men situationen hade lätt kunnat gå mycket mer illa. Att det inte gjorde så berodde till stor del på säkerhetsstyrkornas mod och offervilja i att skydda demonstrationsdeltagarna från både polis- och vänstervåld. Stort tack till er alla!

I slutändan så blev ungefär ett tjugotal personer ur Motståndsrörelsen gripna eller frihetsberövade, men den stora majoriteten av demonstrationsdeltagarna kunde så småningom återvända till bilarna. Därefter var alla välkomna på en eftersamling, där det serverades god mat och man kunde samtala om dagen.

Nordfront har ställt några frågor till Simon Engelin, som både arrangerade demonstrationen i Kungälv samt talade under dagen.

Simon Engelin talar i Kungälv.

Vad vill du säga till de som kom för att demonstrera?
— Jag vill tacka alla som kom för att de har visat sitt mod, och för att de visar att 1 maj är en viktig dag för att minnas vårt folks hårda slit och ära den nordiska arbetaren.

Var det något som du tycker var extra positivt med dagen?
— Jag fick möjligheten att träffa flera Kungsälvsbor som jag inte har träffat tidigare, då de valde att gå med i vår demonstration. En annan positiv sak var alla bra tal.

Finns det något vi kan göra bättre nästa gång?
— Tyvärr så hade vi inte möjlighet att göra en riktig soundcheck när vi riggade upp ljudsystemet, så volymen blev lite låg. Där finns potential för förbättring till nästa demonstration.

Vad tycker du om polisens insats under dagen?
— Det var den sämsta polisinsatsen jag någonsin har varit med om.

Sammanfattning:

Återigen så har folkförrädaren Erik Nord och Göteborgs poliskår visat att de satsar hårt på att förstöra så mycket de kan för Nordiska motståndsrörelsen – till den grad att de är redo att begå grova våldsbrott för att uppnå sitt mål, antingen själva eller via proxy (d.v.s. våldsvänstern).

Återigen så har Nordiska motståndsrörelsen genomfört sina demonstrationer, och visat att vi inte viker oss en tum inför systemets förtryck och våldsutövning.

Denna 1 maj, arbetarens högtidsdag, har hela det politiska samtalet handlat om Nordiska motståndsrörelsen. Både regeringsmedlemmar, mediekändisar samt andra globalistrepresentanter har samlats för att hetsa mot Motståndsrörelsen. Därigenom har de även hetsat mot det som Motståndsrörelsen demonstrerar för, det vill säga: den svenska arbetarens rätt att styra över sitt eget land och sin egen framtid!

Nordiska motståndsrörelsen är den organisation som för den nordiska arbetarens talan. Slut upp i den sanna arbetarrörelsens tåg och ära den nordiska arbetaren tillsammans med oss den 1 maj nästa år!


  • Publicerad:
    2019-05-02 15:10