AKTIVISM. Nordiska motståndsrörelsen höll två offentliga aktiviteter i Kristinehamn idag. Detta efter den senaste tidens våldtäktsförsök och våldtäkter. En av Nordfronts utsända var på plats för att prata med medlemmar och aktivister. 

Motståndsrörelsen håller en flygbladsutdelning i Kristinehamn. Foto: Nordfront.

Nordiska motståndsrörelsen besökte idag Kristinehamn, där man höll två offentliga aktioner samtidigt. Den ena av grupperna ställde sig utanför Ica Maxi för att dela ut flygblad. Samtidigt ställde den andra gruppen upp sig på en gångbro över E18 för att genomföra en banderollaktion.

En av Nordfronts utsända var på plats för att prata med några av deltagarna vid aktiviteterna. Nedan följer en intervju med gruppchefen för medlemsgruppen i Värmland.

Vad har ni gjort idag och varför då? 

— Idag har vi arrangerat en flygbladsutdelning och en banderollaktion här i Kristinehamn. Vi valde att genomföra aktiviteterna i Kristinehamn med anledning av den senaste tidens oroligheter, där lokalborna har drabbats av det mångkulturella våldet.

Nu senast, i början på augusti, var det en syrisk man som gav sig på två kvinnor under samma kväll. Den ena kvinnan knuffade han ner i ett dike, men hon lyckades som tur var ta sig därifrån. Syriern överföll senare samma dag en annan kvinna och våldtog henne. Idag är han misstänkt både för försök till våldtäkt och våldtäkt.

Finns det chans att Motståndsrörelsen återvänder till Kristinehamn?

— Ja det tycker jag absolut! Vi har har ju varit här och pratat med ortsborna om massinvandringen och dess konsekvenser, och jag tycker att vi har haft bra diskussioner med folk. Även den andra gruppen som genomförde banderollaktionen berättade att de bemöttes med glada tutningar och hälsningar från förbipasserande fordon. Man märker ju att många är glada att se oss.

Vilket budskap vill du förmedla till invånarna i Kristinehamn och resten av Norden?

— Gå med i Motståndsrörelsen. Bor du i Kristinehamn, Karlstad med omnejd, hör av dig!

En längre artikel om dagens aktiviteter i Kristinehamn kommer snart att publiceras på motståndsrörelsen.se


  • Publicerad:
    2020-08-29 20:00