Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordkorea tänker skjuta ned amerikanska bombplan: “Trump har förklarat krig”

Av Redaktionen, 2017-09-25
redaktionen@nordfront.se

UTRIKES. Efter den senaste tidens eskalering av ordkriget mellan USA och Nordkorea menar Pyongyang att Trump förklarat landet krig och att man därmed förbehåller sig rätten att skjuta ned amerikanska bombflygplan.

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho, när han talade inför FN i lördags.

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho höll under lördagskvällen ett tal inför FN:s generalförsamling, strax efter att USA i en provokation flugit längs den nordkoreanska kusten med bombflygplan.

Ri menade då att Trumps beteende inte gav Nordkorea mycket handlingsfrihet:

— Han har begått ett oåterkalleligt misstag, vilket gör det allt mer oundvikligt att våra raketer gör besök på det amerikanska fastlandet, sa utrikesministern.

I ett nytt utspel menar Ri att USA:s president med sina handlingar och uttalanden förklarat Nordkorea krig, samt att landet därmed förbehåller sig rätten att försvara sig.

— Eftersom USA har förklarat krig har vi rätt att vidta motåtgärder, inklusive att skjuta ner USA:s bombplan också då de inte befinner sig i vårt luftrum, förklarade Ri och fortsatte:

— Frågan om vem som inte kommer att finnas kvar länge till besvaras då, sade Ri med hänvisning till Donald Trumps uttalanden om att Nordkorea kommer att upphöra att existera när han är färdig med dem.

Utrikesministern fällde kommentarerna inför en grupp samlade journalister i New York, innan han återvände till Nordkorea.

— Hela världen ska minnas att det var USA som förklarade krig mot vårat land, avslutade Ri Yong-Ho.

Källa:
”USA har förklarat krig” – Nordkorea hotar skjuta ner USA:s bombplan


  • Publicerad:
    2017-09-25 19:30