KULTURMARXISM. Norge är det näst mest ”homovänliga” europeiska landet, enligt en ny utnämning. Första platsen knep Malta.

Det är organisationen International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) som årligen genomför utnämningen. I årets utgåva hamnade alltså Norge på andra plats, efter Malta. Året före låg Norge på elfte plats.

Enligt barn-, jämställdhets- och inkluderingsminister Solveig Horne så var det bland annat att regering har gjort det möjligt att juridiskt ändra kön som har lett till upprycket. Horne refererar till att man nu kan juridiskt kan ändra kön till ”det man känner sig som”, före det man fötts som.

— Vårt arbete med en ny handlingsplan för LHBTI-personer och att vi har gjort det möjligt att ändra juridiskt kön gör att Norge nu kommer ut som det näst bästa landet i Europa på rättigheter för LHBTI-personer, säger Horne.

Arbetarpartiet varnade under valkampanjen 2013 att Norge skulle bli ett mer ”homofientligt” land med en borgerlig regering. Horne, som för övrigt är en utbildad butiksslaktare, är glad för att de nu har motbevisat kritikerna och är homovänliga.

— Homofiler och andra LHBTI-personer har aldrig haft en bättre regering i Norge än Høyre/Frp-regjeringen.

Horne, som tidigare har reagerat på att det används homo-äventyr i norska förskolor, säger att både hon och FrP nu har ”mognat”.

— Det var ett olyckligt meddelande från mig på Twitter som jag beklagar. Jag har under flera år mognat i synen på homofila och det har även FrP.

Källor:
Frps homo-minister: Homofile i Norge har aldri hatt en bedre regjering enn vår
Norge på andreplass i europeisk homokåring


  • Publicerad:
    2017-05-18 07:50