Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Norrköpingspolisen ber om hjälp att hitta åsiktsbrottsling bakom antisemitisk skämtattack

Av Redaktionen, 2020-01-31
redaktionen@nordfront.se

NORRKÖPING. Under natten till ”förintelsens” minnesdag hittades en resväska med Davidsstjärna och innehållandes tvålar och antisemitisk satir utanför Norrköpings stadsmuseum, som för tillfället har en antinationalsocialistisk ”utställning”. Skämtet utreds nu som ”hets mot folkgrupp” av Norrköpingspolisen som efterlyser tips från allmänheten.

Nordfront rapporterade tidigare i veckan om en ”skämtattack” mot Norrköpings stadsmuseum, som i söndags invigde utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”.

Under natten mot den 27 januari, som av judar och sionister firas som ”Förintelsens minnesdag”, hade någon lämnat en resväska utanför museet. Resväskan pryddes av en så kallad Davidsstjärna och innehöll bland annat tvålar, glasögon och antisemitisk satir.

— Vidrigt. Förskräckligt. Det var så otroligt uttänkt, det var skrämmande. Jag blev illamående, sa Ellika Kyndel, museipedagog och projektledare, efter att ha upptäckt väskan.

Nu utreds skämtattacken som hets mot folkgrupp av Norrköpingspolisen, som gärna vill ha allmänhetens hjälp att få tag i åsiktsbrottslingen bakom tilltaget.

— Vi är behov av vittnen. Har man sett något misstänkt vid Holmbrogränden klockan 16 på söndagen den 26 januari får man gärna höra av sig till oss, säger Bo Köpberg vid polisen.

Källa:
Såg du något misstänkt vid museet?


  • Publicerad:
    2020-01-31 17:30