Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Norska antifascister demonstrerade mot Nordfront

Av Redaktionen, 2018-05-06
redaktionen@nordfront.se

HUMOR. Antifascister i norska Haugesund nyttjade första maj till att demonstrera mot yttrande- och pressfriheten. I skotthålet låg Nordfront, som är en svensk, grundlagsskydd webbtidning med utgivningsbevis.

Rödingar mot pressfriheten i i Haugesund. Foto: hnytt.no.

Samtidigt som nationalsocialister i Nordiska motståndsrörelsen använde första maj till att demonstrera för nordiska arbetares rättigheter så valde antifascister i norska Haugesund att göra vad rödingar alltid gör: Demonstrera mot yttrandefrihet, mot pressfrihet och mot föreningsfrihet. Under parollen ”Förbjud Nordfront!” krävde 17-årige Jonas Sundal och Antifascistene i Haugesund att Nordiska motståndsrörelsens svenska webbtidning ska förbjudas.

Sundal menar att webbtidningen Nordfront är en terrororganisation och ett hot mot arbetarnas frihet:

— Nordfront är en nazistisk terrororganisation som försöker etabliera sig i Haugesund, säger Sundal till Haugesunds Avis.

— För att förhindra mer terror och för att förhindra att nazisterna får mer makt i samhället går vi här idag, fortsätter han.

Jonas Sundal demonstrerar mot pressfriheten i Sverige. Skärmbild: h-avis.no.

Vilken typ av terror det är som Nordfront har sysslat med är oklart, men det kan antas att varken Sundal eller hans kamrater har förstått att Nordiska motståndsrörelsen och organisationens webbtidningar inte är samma sak – eller att Motståndsrörelsen i Norge för några år sedan ersatte webbtidningen Nordfront.net med Frihetskamp.

Nordiska motståndsrörelsens arbetarpolitik kan läsas i sin helhet i Vår väg – punkt 7, som avslutas med ”Arbetarens rättigheter ska vara omfattande.. Det är inte otroligt att rödingarna faktiskt demonstrerar för att få fortsätta att utnyttja välfärdssystemet och därmed undgå att behöva arbeta, något som Motståndsrörelsens politik kommer att sätta stopp för.

Vår norska systersida Frihetskamp har utan framgång försökt att nå Jonas Sundal och Antifascistene i Haugesund för en kommentar.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2018-05-06 13:30