HOMOLOBBYN. Flera norska dagis arrangerar i år homoparader för ner till tvåårsåldern. ”Vi ska hylla mångfald”, säger en dagischef från Oslo.

Flera norska dagis har i år valt att arrangera sina egna så kallade Pride-parader och vill utrusta barn ner till tvåårsåldern med homoflaggor och hylla HBTQ-lobbyn.

På en fråga från NRK om varför de ska arrangera Pride-parader på dagis så svarar avdelningschefen Nina Corneliussen på avdelningen för barn och kultur i stadsdelen Östensjö i Oslo att de gör detta för att ”hylla mångfald”. Hon hänvisar vidare till läroplanen för norska dagis som specificerar att småbarn ska lära sig om ”sexuell orientering”:

Förskolor ska främja jämställdhet och jämlikhet oavsett kön, funktionell kapacitet, sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, etnicitet, kultur, social status, språk, religion och livsfilosofi. Förskolor måste motverka alla former av diskriminering och främja gemenskap.

Corneliussen påpekar också att det är viktigt att två- och treåringar lär sig att det finns olika ”familjekonstellationer”:

— Det är viktigt att barn lär sig att det finns olika familjekonstellationer. Det är kvinnor som är tillsammans med kvinnor och män som är tillsammans med män.

Hon menar också att homofieringen är viktig för att motverka ”mobbning och utanförskap”, och anser inte att Pride-festivaler är politiska.

— Personligen känner jag inte att Pride är politiskt och arrangemanget på dagiset är i vart fall inte det. Det är ett arrangemang som har sitt ursprung i läroplanen för dagis.

Östensjös stadsdel har tidigare skickat samtliga dagisanställda på en kurs hos homolobbyisterna i organisationen FRI (Föreningen för köns- och sexualitetsmångfald).

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-06-09 22:25