Lördagen 14 januari genomförde Norska motståndsrörelsen en aktion i Ørland och Bjugn (utanför Trondheim), vilket har väckt starka reaktioner i lokal media. Adresseavisen publicerade två artiklar om organisationen där man tar upp det faktum att Motståndsrörelsen har etablerat sig i Trondheim.

Media och antirasister
Adresseavisen skriver att Svenska motståndsrörelsen enligt SÄPO är det största hotet mot rikets inre säkerhet, och hänvisar till Bonnier-kanalen TV8 som källa. Adresseavisen har själva inte talat med SÄPO, utan har tagit informationen från en TV-kanal som själva inte har uppgett någon källa för sin anklagelse mot organisationen.

Svein Andre Eiriksen, lokal ledare för SOS Rasisme i Fosen, framträder i Adresseavisen och uttalar sig om Motståndsrörelsen: ”Det vi vet om denna grupp är att de är kända för att vara extremt våldsamma”. Vi ringde Adresseavisen och frågade ifall de hade några bevis för detta och om de kunde hänvisa till några exempel där aktivister blivit dömda för våldsbrott med kopplingar till politisk aktivism. Detta kunde de inte, eftersom det inte finns några sådana exempel från Norska motståndsrörelsen.

Svein Andre Eiriksen hade visat en youtube-video som källa för sin anklagelse, men eftersom det inte finns någon video av oss på youtube kan vi konstatera att Adresseavisen och Svein Andre Eiriksen sprider lögner.

Det är allvarliga anklagelser som SOS Rasismes lokala ledare sprider om oss och om det skulle bli sagt om någon annan politisk organisation eller parti så hade det aldrig publicerats, eftersom det inte finns några bevis för anklagelserna. Då det handlar om en organisation som utför en opposition mot det rådande systemet, då verkar lögn vara ett accepterat medel.

I tidningen Fosna-Folket framträder Kay-Arne Schietne och påstår att Motståndsrörelsen: ”…direkt uppmuntrar till fysiska handlingar mot invandrare”. Något som självklart är en direkt lögn, som han använder sig av för att svartmåla organisationen. Kay-Arbe Schietne ska nästa tisdag delta i fackeltåget tillsammans med SOS Rasisme Fosen, AUF (Arbeiderpartiets ungdomsorganisation) och andra organisationer mot Motståndsrörelsens etablering i Fosen och har därför en politisk agenda för sina uttalanden.

Ann Iren Hammertrø, nästesledare i Fosen SOS Rasisme vill att föräldrar till de som söker medlemskap i organisationen ska slå näven i bordet och upplysa sina barn om att Motståndsrörelsen är en våldsam organisation och att det är väldigt svårt att lämna organisationen när man väl har blivit medlem, och att det kan få allvarliga konsekvenser för vederbörande. Vad för belägg Ann Iren Hammetrø har för sina påståenden skriver inte Fosna-Folket någonting om, och vi får därför anta att det är hennes egna fantasier hon baserar sina uttalanden på.

SOS Rasisme är förövrigt en organisation som styrs av kommunister och medlemmar i Tjen Folket. SOS Rasisme blev i november förra året dömda för förskingring och bedrägeri och dömda till att betala tillbaka de pengar man fått utbetalda av den norska staten. Vi har alltså att göra med en organisation som inte drar sig för att använda sig av lögner för att uppnå sina politiska mål.

Adresseavisen och Fosna-Folket agerar som språkrör för denna organisationen, utan att granska det som blir sagt kritiskt. I våra ögon är detta dålig journalistik. Det råder inga tvivel om att dessa tidningar har en agenda mot oss i Motståndsrörelsen, som de låter styra sin journalistik.

Något annat hade vi dock inte förväntat oss, eftersom vi vet hur media fungerar och vilka krafter som ligger bakom den. Det finns därför ingen anledning för oss i Motståndsrörelsen att tala med journalister.

Vad gör de då för att bekämpa oss?
Jo, man anordnar ett fackeltåg och engagerar skolor för att få med sig elever som inte har en aning om vad Motståndsrörelsen står för. I Fosna-Folket säger Ann Iren Hammertrø att rektorerna uppmanar sina elever att ta en politisk ståndpunkt. I enlighet med norsk lag är det upp till var och en att bestämma vilken politisk ståndpunkt man önskar ta, och skolans personal ska absolut inte påverka eleverna i någon politisk riktning. Undra om detta kommer att innebära några konsekvenser för dessa rektorer? Naturligtvis inte! Motståndsrörelsen är ju en nationalsocialistisk organisation och mot oss är det från systemets sida tillåtet att använda sig av alla metoder!
Detta har vi nu fått bevis för!

Motståndsrörelsen 2012
Vad ska vi göra då? Ska vi ge vika i fruktan av denna skrämselpropaganda? Nej! Vi kämpar vidare! Rakryggad står vi för vårt budskap och fortsätter vår aktivism!

Kampen går vidare!

Länkar
Nordfront.net
Protesterer mot nynazister
Nazistgruppe etablert i Trondheim
Frykter nazi-etablering på Fosen


  • Publicerad:
    2012-01-23 00:00