NORGE. Den norska säkerhetspolisen PST hade en egen monter under dataträffen The Gathering i samhället Hamar under påskhelgen. Man var på plats för att rekrytera nya medarbetare bland norska datorintresserade tonåringar.

FOTO: Sindre Aauståker Johansen / NRK.

Dataträffen The Gathering gick av stapeln i Vikingaskeppet i Hamar under påskhelgen. Bland de över 6 000 deltagare på plats fann man även en monter som bemannades av agenter från den norska säkerhetspolisen Politiets sikkerhetstjenste (PST).

— Detta är första gången som PST deltar på The Gathering. Vi är här för att rekrytera framtidens teknologer, och det är här vi tror att de finns, sade Dafina Shala, som är PST:s kommunikationsrådgivare, till norska NRK.

Alexander Vikan och Markus Frydenberg Helle, som deltog på dataträffen, menar att världsläget gör att PST är en positiv kraft i samhället, även om de var av en annan åsikt för några år sedan.

— Ja, tiderna förändras. För många på den här typen av tillställningar är det något negativt, men det är det defintivt inte. Följer man med i världshändelserna så ser man det, menar Helle.

Enligt NRK kommer PST att finnas på The Gathering även i framtiden.

Källa:
Politiets sikkerhetstjeneste på The Gathering


  • Publicerad:
    2019-04-21 18:00