NORGE. Flera partistyrelsemedlemmar i det norska partiet Sosialistisk Venstreparti vill att Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas och menar att detta bör göras till ett av partiets huvudfrågor.

Bögen Freddy Øvstegård från Sosialistisk Venstreparti kände sig otrygg i Sarpsborg efter Motståndsrörelsens aktiviteter på orten. ”De vill ju krossa bögar”, hävdar han enligt Halden Arbeiderblad.

Det som den norska tidningen Vårt Land beskriver som ett falang inom partiet Sosialistisk Venstrepartis (SV) partistyrelse önskar att använda SV:s landsmöte i slutet av mars till att göra ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen till en huvudfråga för partiet.

Partiet beskriver sig självt som ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt miljö- och fredsparti, och det var under utformningen av den så kallade antirasistiska plattformen som förbudshetsen mot Motståndsrörelsen formulerades.

Bland de som har arbetat fram förslaget återfinns den rabiate och homosexuelle Freddy André ØvstegårdØvstegård, som är ledamot i den norska riksdagen stortinget för SV, hävdar enligt Vårt Land att han själv drabbats av Motståndsrörelsens ”hatbudskap”.

— Jag har själv fått känna av deras hatbudskap hemma i Østfold, där NMR bedriver aktiviteter och rekrytering. Detta utgör ett konkret hot mot oss annorlunda, mot judar och personer med invandrarbakgrund.

Øvstegård påstår vidare att de inte önskar att hindra Nordiska motståndsrörelsen att yttra sig, utan endast att organisera sig. Exakt vad han menar med det spektakulära resonemanget framgår inte av artikeln.

Skärmbild från artikeln i Vårt Land. Klicka för förstoring.

Källa:
Vil at forbud av Motstandsbevegelsen skal bli fanesak for SV


  • Publicerad:
    2019-02-28 08:00