MÅNGKULTUR. Fotbollsturneringen Norway Cup belönar lag som tar med sig så kallade ensamma minderåriga asylsökare till fotbollsturneringen. Det nya mångkulturella projektet lanseras nästa år.

Norway-Cup

Propaganda för massinvandring och mångkultur finns överallt, och idrotten är inte ett undantag. Under årets utgåva av Norway Cup har man infört ett system som belönar fotbollslag i åldersgruppen 13 till 14 år som tar med sig två så kallade ensamkommande flyktingbarn till fotbollsturneringen.

Systemet arrangeras i regi tillsammans med Barn-, ungdoms-och familjeenheten (Bufetat) och har som mål att få med asylsökare in i norsk idrott. Förutom gratis entré, kommer asylsökarna också att få sällskap av ”egna vuxna”

Generalsekreteraren Tony Isaksen säger till Osloby att de vill kunna belöna lagen som tar med sig asylsökare.

— Som tack för att de ställer upp bidrar till inkluderingen, får laget en gåva från Norway Cup till alla sina spelare i turneringen.

Isaksen meddelade också att från och med nästa år kommer det att finnas mer mångkultur på Norway Cup, då de lanserar ett projekt som hämtar 70 ungdomar från u-länder, som ska arbeta som frivilliga under arrangemanget.

— Lärdomen de får av att bli en del av ett nätverk – eller närmast en familj, lära om andra kulturer och uppleva norsk idrottsglädje ska de ta med hem till sitt lokalsamfund.

Detta hänger dock på att asylsökarna sedan reser hem, vilket inte alltid är fallet. Tidigare år har nämligen flera icke-europeiska deltagare under Norway Cup passat på att söka asyl i Norge. Vid ett tillfälle sökte bland annat 16 deltagare från ett fotbollslag från Sierra Leone asyl, vilket de även beviljades.

Källa:
Norway Cup vil la asylsøkere ta del i fotballfesten


  • Publicerad:
    2016-04-14 08:50