NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i november 2024.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

I november publicerade Nordfront 236 artiklar, vilket blir 7,8 per dag i snitt och 0,1 fler per dag än i oktober. Här nedan kommer en summering av de viktigaste artiklarna och de röda trådarna som kan noteras bland rubrikerna på dessa.

Den stora nyheten i november var förstås att Donald Trump vann presidentvalet i USA. Detta kommenterade Simon Holmqvist i en artikel, med fokus på hur detta är ett bakslag för Ulf Kristersson och Sveriges strategi att närma sig Nato.

En mindre uppmärksammad (och mer oväntad) nyhet var att Anders Behring Breivik, som vid tidpunkten för sitt terrordåd var en väldigt uttalad sionist, i samband med en domstolsförhandling höll upp en skylt som gjorde reklam för Nordfront. Något större genomslag verkar det PR-stuntet dock inte ha fått då nästan inga etablerade medier skrev om det.

Nationalism

Förra månaden hölls också European Unity-konferensen i Sverige, som Nordfront medverkade på. I efterhand intervjuade vi också en av arrangörerna.

Nordfront skrev även om hur Nordiska motståndsrörelsen protesterade mot Northvolt i Skellefteå och hedrade Karl XII på dennes dödsdag.

Vidare uppmärksammade vi hur AfS-ledaren Gustav Kasselstrand bara genom att försöka ställa kritiska frågor på en bokmässa i Finland fick DN-råttan Peter Wolodarski att fly och ängsligt kura ihop sig i ett hörn. Vi skrev även om AfS-politikern Sven Valerio som i en artikel på Motpol ifrågasatte varför svensk höger ska vurma för Israel.

Omvänt kunde vi uppmärksamma hur SD-ledaren Jimmie Åkesson krävde att Israel (och Ukraina) får mer resurser från Sverige. En opinionsundersökning förra månaden visade även att SD:s roll som stödparti åt regeringen gör att de inte längre uppfattas som lika radikala som tidigare.

Nordfront uppmärksammade också hur en grupp svenska nationalister blev misstänkta för hatbrott när de satte upp klistermärken som inte ens på något långsökt sätt kunde sägas peka ut någon underlägsen folkgrupp. Vi följde även ras-konflikten på Älvdalsskolan i Dalarna, där svenska elever slagits med främlingar.

I Finland kan november ses som en uppladdning inför självständigetsdagen i början av december. Noterbart på det temat är att vänsterextremister utförde ett attentat som i Sverige hade kunnat rubriceras som mordbrand, då man tände eld på delar av en samlingslokal som används av finska nationalister. Högsta domstolen i Finland passade också på att fastställa en dom som inskränker vilka symboler som får visas upp på nationalistiska demonstrationer.

På Åland blev partiet Obunden samling på Åland (ObS) anklagade för att vara ”nazister”, för att deras politiker på ett möte gemensamt hade använt vit skjorta och mörka slipsar – något som lokalmedia alltså omedelbart kopplade till Nordiska motståndsrörelsen.

Slutligen nåddes vi den 20 november av den sorgliga nyheten att den tyska patrioten och revisionisten Ursula Haverbeck avlidit, 96 år gammal.

Vänsterextremism

Som vanligt hade vi många blandade nyheter om vänsterextremism:

Pedofilproblemet

Vi hade även många nyheter om pedofiler och kampen mot dessa avskum:

Polisstaten Sverige

Flera nyheter berörde också på olika sätt Sveriges fortsatta glidning mot att bli en polisstat där medborgarna alltmer övervakas – och allt hårdare bestraffas – bara för att vi ska kunna hålla ihop ett samhälle med olika folkgrupper som inte passar ihop:

Vårdnyheter

Vi hade också ett antal nyheter som berörde problem inom vården:

Utrikes

Vi hade många artiklar som berörde utrikesnyheter av skiftande slag:

Skurkstaten Israel

Mest omskrivet i november var nog det faktum att Israel, mer än ett år efter att Hamas slog tillbaka mot sionisterna, fortfarande inte kan sluta begå krigsbrott, mörda civila och terrorisera sina grannländer:

Valet i USA

Oavsett vad man tycker om Trump var en stor nyhet i november att han vann presidentvalet, varför många artiklar också berörde detta:

Rekommenderad läsning