1 MAJ. I samband med Motståndsrörelsens första maj-demonstration i Boden så hyrdes Medborgarhuset i Måttsund utanför Luleå som samlingslokal. Trots lokalmedias försök att hetsa så beskriver representanten för Medborgarhuset det som helt problemfritt: ”De hade skött sig exemplariskt. Jag var mer orolig över ”dårarna” som demonstrerade mot NMR”, kommenterar medborgarhusföreningens ordförande.

För att ha någonstans att samlas och en plats för långväga gäster att vila upp sig hyrdes inför demonstrationen en lokal i Måttsund utanför Luleå. Nu tycks lokalmedia ha fått nyss om bokningen, och gör sitt bästa för att hetsa mot personerna som är ”ansvariga” för att det kunde ske.

— Det kan jag bekräfta. Jag hyrde ut åt en trevlig man, säger byaföreningens bokningsansvarige som vill vara anonym, till NSD.

Att man som ”privatperson” bokar en lokal, trots att man tillhör en organisation som lögnpressen ogillar, är enligt NSD problematiskt.

—  Men vi vill givetvis inte förknippas med ”nassar”. I övrigt hänvisar jag till vår ordförande, säger den anonyme bokningsansvarige.

Men när Fredrik Sundberg, som är ordförande för medborgarhusföreningen, konfronteras av NSD om rykten om att ”nazisterna skulle ha fest” på kvällen efter demonstrationen låter det så här:

— Men det skedde inte. Vår bokningsansvarige var och synade deras städning vid 22-tiden, när de åkte därifrån. De hade skött sig exemplariskt. Jag var mer orolig över ”dårarna” som demonstrerade mot NMR, att de skulle komma till huset och börja kasta saker.

Trots detta ska nu föreningen se över sin ”bokningspolicy”.

— Det kan hända. Medborgarhusföreningen ska ha ett styrelsemöte för att diskutera detta nu och se över vår bokningspolicy. Vi vill inte alls ha personer med den här människosynen i Måttsund, säger Fredrik Lundberg.

Källa:
Folkvreden: Här bodde nazisterna


  • Publicerad:
    2018-05-02 13:00