HOMOLOBBYN. En lite annorlunda skriven artikel om brinnande Prideflaggor publicerades nyligen i tidningen Norrländska Socialdemokraten.

Enligt NSD tycker den lokala antirasistkändisen Martina att det är ”srämmande” att någon kämpar mot homolobbyn i Boden. Både hon och Bodens kommunalråd är så upprörda att de säger ”faan” i lokaltidningen. Skärmdump från nsd.se. Klicka för större bild.

Efter en lyckad aktion tidigare i sommar där aktivister från Nordiska motståndsrörelsen bytte ut en så kallad Prideflagga mot Tyrrunefanan och därefter brände den förstnämnda, ville lokala sympatisörer bidra till motståndet mot homolybbyn genom att skicka ett liknande budskap. De brände ännu en flagga och lät hälsa via Nordfront att ”folket i Boden inte vill ha några invandrare, HBTQ eller annan dekadent skit i sin vackra och anrika stad.”

Nu har Norrländska Socialdemokraten (NSD) publicerat en luddig artikel där artikelförfattarinnan Lena Tegström får ur sig många ord, även om inte mycket hänger ihop. Det pratas bland annat om att händelsen finns på film. Men vem det är som ska ha filmat, i vilket syfte och om filmen ens har med händelsen att göra är något oklart. Uppgifterna sägs komma från Bodens lokala Pridesida på Facebook, men försöken från Norrbottens Media att få polisen att uttala sig om saken har misslyckats.

Martina, som verkar vara så familjär för NSD:s läsare att något efternamn inte behöver skrivas ut, anordnade nyligen en manifestation mot rasism i Boden, vilken enligt artikeln lockade ”många människor”. Hon tillåts i artikeln konspirera fritt kring att en brand på Gammelängsberget samma natt kan ha hört samman med flaggbränningen. Hon menar att det kanske var en avledande manöver.

— Det är en teori men jag skulle inte bli förvånad, de är ändå organiserade på ett sådant sätt och är inte rädda för att begå våldsbrott.

Hon är därtill väldigt upprörd över att ”handlingen” ägde rum i samband med Pridefestivalens tjugoårsjubileum. Det vilar något symboliskt över händelsen, menar hon.

— Det är så sjukt. De är faan inte kloka de där människorna, säger hon enligt NSD.

Även kommunalrådet Inge Andersson (S) uttrycker sig i ”skarpa” ordalag efter att ha nåtts av nyheten. Så här citeras kommunalrådet av NSD:

— Näe, oj, är det inatt det har hänt? Vad faan ska man säga. Bra att de har polisanmält det. Polisen är en del av samhället och de måste ta sitt ansvar för att stävja sånt här. Vi vet vad den här typen av brottslighet kan leda till i längden.

Andersson uttalar sig även kring det budskap som sympatisörerna ville föra fram och påstår sig vara väl bekant med ”nazisternas främlingsfientliga uttalanden”.

— Jag får mail och vykort. Så det språket känner jag igen, påstår han.

På frågan om han utsatts för hot svarar han nekande. Däremot påstår han sig blivit utsatt för ”oförskämdheter”. Dessa kommer dock, enligt honom, inte att påverka ”flaggningen” framöver.

Läs den bisarra artikeln på nsd.se.


  • Publicerad:
    2017-08-07 23:09