INRIKES. Tidigare i år vandrade Abbas Ahmadi, en asylsökande från Afghanistan, från Malmö till Stockholm i ett försök att sätta fokus på flyktingars situation och svensk flyktingpolitik som man menar är inhuman. Nu startar Ahmadi ännu ett jippo för alla de lycksökare som bestämt sig för att komma till Sverige.

Abbas

I lördags startade ännu en omgång av den så kallade ”Asylstafetten”. Tillsammans med trettio asylanter, samt flera påhejare av samhällsförfallet, kommer Abbas Ahmadi ta sig till förvaret i Åstorp där en demonstration kommer att hållas. Klientelet uppges anlända till platsen någon gång i eftermiddag.

På sin vandring har man bland annat stannat i Lund samt Landskrona för att manifestera sitt budskap. I Landskrona uppträdde bland annat flera artister i något man kallar ”Artister mot förvar”. I Årstorp kommer den slutliga manifestationen att hållas där ytterligare artister kommer att visa sitt stöd för asylsökande främlingar.

”Första gången var vi 15 asylsökande. Nu är vi 30 som deltar. Vi är fler och starkare och vill uppmärksamma situationen i förvaren”, säger Ahmadi, som är en av initiativtagarna till manifestationen.

Källa:
Asylstafetten är igång igen


  • Publicerad:
    2013-09-29 12:45