INRIKES. Idag inleds rättegången mot mannen som knivhögg en anställd på ett HVB-hem till döds. Offret, en 22-årig kvinna, arbetade vid händelsen ensam på hemmet för ensamkommande ”barn”.

Den 25 januari i år knivhöggs den 22-åriga Alexandra Mezher till döds på det HVB-hem i Mölndal där hon jobbade. Vid händelsen arbetade hon ensam på boendet. Gärningsmannen som påstår sig vara 15 år högg Mezher både i ryggen och låren och hon fick även skador på handen när hon försökte värja sig mot angreppet. Kvinnan förblödde till döds av ett djupt sår i låret.

När polisen kom till platsen möttes det av en blodig och stökig brottsplats och kunde genast gripa gärningsmannen då han hade övermannats av andra boende på hemmet. Enligt en av dem som brottat ner mannen hade han sagt att han attackerade Alexandra när hon skulle ta en kniv ifrån honom, en kniv som han sa sig vilja använda för att ta livet av sig själv.

Gärningsmannen har vid flera tillfällen försökt ta sitt eget liv. Han ansågs vara så pass ostabil att han behövde bevakning dygnet runt och därför hade det anställts extra personal när han flyttades från ett familjehem till boendet. Dock hade inte denna personal hunnit börja än när mordet inträffade. Dagen innan mordet hade personal på boendet hittat en kniv inne hos mannen, dock inte samma kniv som mannen använde vid mordet.

Idag inleds rättegången mot mannen som är misstänkt för mord. Rättegången planeras pågå i fyra dagar. Med stöd av Migrationsverket anser åklagaren att mannen, trots att han själv uppger att han är 15 år, är vuxen. Vid husrannsakan hittades ytterligare en kniv på mannens rum.

Källa:
I dag startar rättegången om HVB-mordet


  • Publicerad:
    2016-06-01 11:25