NEDSKÄRNINGAR. Både alliansen och den rödgröna regeringen är överens, pensionsåldern måste höjas. Anledningen uppges vara att vi blir allt äldre.

SD_kampanj_pensionärer

Pensionsåldern bör höjas under den pågående mandatperioden, det menar sossarnas socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Anledningen till förslaget ska vara att befolkningen i landet blir allt äldre och därför blir pensionspengarna allt mindre. Bakom påståendet står en statlig utredning som presenterades för två år sedan och riksdagens pensionsgrupp, där Strandhäll ingår, har jobbat med åldersfrågan sedan dess.

Förslagen från riksdagens pensionsgrupp har varit att man ska höja åldern för den allmänna pensionen från dagens 61 till 63 år. Ett annat förslag är att man ska ha rätt att jobba kvar till 69 års ålder, jämfört med dagens 67.

— Vi har sedan sommaren en tidsplan för en högre pensionsålder. När den här dialogen är avslutad kommer vi se vilka delar vi går vidare med och min ambition är att det ska ske saker under den här mandatperioden, säger Strandhäll.

Källa:
Pensionsåldern ska höjas före nästa val


  • Publicerad:
    2015-10-19 20:20