TERRORISM. Frankrikes regering har nu släppt en ny app som ska varna besökare till fotbolls-EM för terrorism under arrangemanget som hålls i Frankrike mellan den 10 juni till 10 juli.

bigOriginal

Frankrike, som drabbats av två blodiga terrordåd under 2015, höjer nu säkerheten rejält under fotbolls-EM. Över 77 000 poliser, samt även soldater med automatvapen kommer att patrullera kring besökare till evenemanget. Detta kommer således att bli det största säkerhetspådrag som någonsin anordnats vid ett idrottsevenemang.

Den nya appen som nu lanseras ska varna besökare om det finns förhöjd risk för terrorattentat samt vart de ska vända sig ifall något inträffar. Appen går under namnet SAIP “Système d’alerte et d’information des populations”. Den var en del i ett pilotprojekt som lanserades i samband med terrorattentatet som ägde rum i Paris i november 2015 där 130 personer mördades och över 350 skadades.

Senast femton minuter efter att franska myndigheter gått ut med ett larm om en eventuell terrorattack inträffat kommer den som använder sig av appen att ta emot informationen som myndigheterna går ut med. Meddelandena går ut både på franska och engelska.

— Genom appen ska användarna kunna bli uppdaterade med vad vi vet, säger Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve.

Källa:
App ska varna för terrorattacker under EM


  • Publicerad:
    2016-06-09 19:35