FILM. Nästa stora Hollywood-film är Songbird, en film som baseras på den pågående coronapandemin. Filmen utspelar sig i år 2024, då viruset ”Covid-23” har muterat sig. Samhället är i totalt förfall – samtidigt breder en grym polisstat ut sig. 

Hollywoods nästa storfilm heter Songbird och är en film som baseras på coronapandemin.

Filmen utspelar sig år 2024, coronaviruset har då funnits i fyra år. Det nya viruset, ”Covid-23” har muterat sig och restriktionerna har blivit mycket hårdare. I USA sätts nu smittade folk i koncentrationsläger, eller ”karantänläger” där de lämnas till sitt eget öde, antingen blir de friska eller så dör de.

”Utegångsförbud gäller nu. Alla obehöriga medborgare måste stanna inomhus”, meddelar en skränig högtalare över tomma gator i filmtrailern. Militären har upprättat vägspärrar och helikoptrar patrullerar över staden. Ett skrämmande dystopiskt scenario målas upp.

Filmskaparna Adam Mason och Simon Boyes tvekade inte att tjäna pengar på den globala pandemin, och bestämde sig i våras att göra en film om det. Songbird producerades av flera personer, bland annat den välkända judiska filmproducenten Michael Bay. Filmningen skedde i Los Angeles i USA mellan 8 juli och 3 augusti i somras.

Den nya storfilmen planeras att släppas den 11 december.

Songbird för också tankarna till en liknande film från 2011, nämligen Contagion. Även denna film handlar om en global pandemi som gått över styr. Likt coronaviruset smittar detta virus via droppar, kroppskontakt och andra ytor som smittade personer har rört vid.

I filmen spekulerar den amerikanska folkhälsomyndigheten om det nya viruset kan vara ett biologiskt vapen. Intressant nog kommer de också fram till att viruset är en kombination av sjukdomar från grisar och fladdermöss. Se trailern till Contagion nedan:


  • Publicerad:
    2020-12-04 18:55