MÅNADEN SOM GÅTT. Martin Saxlind summerar i den här artikeln Nordfronts arbete under april.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

April inleddes traditionsenligt med ett skämt. I år blev det ett skämt som hade kunnat vara sant, nämligen att Ryssland kritiserar Sverige för valfusk och vill skicka valobservatörer hit.

En annan sak som inträffade i början av april var Scandza forum som jag, Henrik Pihlström och andra medarbetare besökte. Sammanfattningsvis var det en trevlig och tankeväckande tillställning även om man inte behöver skriva under på allt som alla talare sa.

Sammanfattningsvis bör det här nämnas att Nordfront i april publicerade hela 738 texter, vilket innebär att vi slog det rekord som sattes i mars.

Nordfronts framtid
Förra månaden skrev jag också artikeln Nordfronts framtid där jag gick igenom vart Nordfront befinner sig och vart vi är på väg. I artikeln satte jag press på oss genom att presentera en lista med saker vi arbetar på. Lyckligtvis har vi redan levererat en hel del av det jag utlovade.

Den nya ideologiska podden Ledarperspektiv med Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland har lanserats och fått ett varmt mottagande.

Vi genomförde den 1 maj liverapportering med kamerateam, reportrar, twittrare och fotografer i både Ludvika och Boden. Tyvärr lyckades vi inte få till en gemensam livesändning som växlade mellan de två städerna utan fick köra två parallella sändningar, vilket har både för- och nackdelar. Men vi vet vad felet var och kan arbeta på att lösa det så att vi kan växla mellan olika kameror i kommande livesändningar, om vi vill lägga upp sändningarna på det viset.

Nästa riktigt stora projekt med stort fokus på livesänd film är förmodligen Almedalen. Med 1 maj-demonstrationerna avklarade kan Nordfront nu fokusera på mobilisering och planering inför politikerveckan som redan förra året blev extremt episk och i år kommer att bli ännu bättre.

Investeringar har gjorts och kamerautrustningen som köpts in till Näste 6 har redan resulterat i filmade historiereportage med Robert Eklund och Simon Holmqvist. Mer av detta kommer att ske och drönaren som Nordfront har ägt ett tag kommer nu att börja användas mer i filmproduktionen.

Vidare har vi publicerat några av de utlovade träningsartiklarna och under maj månad kommer IT-gruppen att påbörja arbetet med att ge Nordfront ett ansiktslyft. Vi börjar också bli klara med översättningen av den tyska skriften som våra översättare arbetat med att översätta. Förhoppningsvis kan vi veckovis börja släppa kapitel från skriften på Nordfront i juni.

Ett sista viktigt löfte från både Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen är att vi nu ska ta striden mot bankerna. Detta tack vare alla våra fantastiska läsare, lyssnare och tittare som hjälpt oss att bygga upp en riktigt stor stridskassa på över 400 000 kronor.

Rekommenderad läsning från april
Marita Anderssons artikelserie om svenskt rättsväsende i förfall lyfte fram väldigt intressant fakta om dolda maktstrukturer inom rättsväsendet. Andra exempel på egen journalistik i april är:

Sitter du på unik information som borde komma till allmänhetens kännedom? Tipsa Nordfront så skriver vi om din nyhet!

Utöver nyheter och vanlig journalistik publicerade vi en del mer tidlösa artiklar i april. Mina favoriter:

Rekordåtalet mot Nordfront
Nordfronts ansvarige utgivare åtalades i april för 103 fall av hets mot folkgrupp. Den överväldigande majoriteten av åtalspunkterna rör ett neutralt klistermärke på Adolf Hitler som under flera års tid har ansetts vara lagligt.

Även om Nordfront är emot HMF-lagen så gör vi vårt bästa för att undvika att publicera material som bryter mot lagen. Problemet är att lagen är en gummiparagraf och att saker som är lagliga idag kan bli olagliga imorgon när JK och politiskt tillsatta nämndemän ska ägna sig åt ”tolkningsfakta” istället för att kunna förlita sig på en mer rättssäker lagstiftning.

I vilket fall sitter vi nu med ett nytt ”rekordåtal” i vårt knä och vi får se hur fallet slutar.

Andra angrepp mot yttrandefriheten
Det är inte heller bara i Sverige som yttrandefriheten är under attack. Även runtom i Europa har Nordfront följt ett flertal intressanta rättsprocesser där det verkar finnas en viss gemensam nämnare:

Det är konstigt att just judiska intressen verkar vara så juridiskt överbeskyddade runtom i Europa. Man hade nästan kunnat tro att Europa är ett ockuperat territorium där undersåtarna inte är fria att tycka och tänka vad de vill och där det finns en stark judisk makt som strävar efter att bevara denna ordning…


  • Publicerad:
    2018-05-15 11:20