UTRIKES. Italiens nya regering börjar falla på plats. Förutom att vara invandringskritisk vill de även häva sanktionerna mot Ryssland.

Efter en del om och men har det populistiska partiet Femstjärnerörelsen och invandringskritiska Lega nu lyckats komma överens om att bilda regering i Italien. Tillsammans fick partierna precis över 50 procent vilket alltså gör att de kan regera ihop. Lega tvingades dock först lämna den konservativa koalition som man gick till val tillsammans med.

Efter att de båda partierna i måndags kommit överens om advokaten Giuseppe Conte som premiärminister, något som nu godkänts av presidenten Sergio Mattarella, ligger vägen öppen för en ny invandringskritisk och ryssvänlig regering i landet.

Partierna kommer, förutom att föra en tuffare invandringskritisk politik, att omedelbart häva sanktionerna mot Ryssland. ”Ryssland borde inte betraktas som ett hot utan som en ekonomisk handelspartner” menar partierna som också ser Ryssland som en möjlig allierad till Nato och EU.

Källa:
Italy’s president approves Euroskeptic coalition’s proposed PM candidate Conte


  • Publicerad:
    2018-05-23 20:10