UTRIKES. Nya uppgifter som framkommit om ett uppmärksammade styckmordet i staden Macerata i östra Italien gör gällande att den mördade kvinnan verkar ha offrats i någon form av ”voodoo-ritual”.

Nordfront har tidigare rapporterat om det uppmärksammade styckmordet på 18-åriga Pamela Mastropietro som har skakat om Italien, samt om det som i nuläget misstänks vara en ”hämndattack” mot rasfrämlingar i staden där kvinnan mördades.

Nu har nya uppgifter framkommit som gör gällande att kvinnan kan ha offrats i någon form av voodoo-ritual innan hon styckades. Den misstänkte gärningsmannen, en 29-årig nigerian vid namn Innocent Oseghale, ska nämligen först ha avlägsnat kvinnans hjärta och flera andra organ efter att ha utfört mordet. Enligt de nya uppgifterna ska Oseghale efter styckningen även ha tvättat händerna med blekmedel, detta för att rensa bort alla spår av kvinnans DNA.

Voodoo är ett samlingsnamn på en grupp animistiska religioner som är vanligt förekommande i framförallt Västafrika, samt i flera karibiska önationer med stor andel människor av afrikansk härkomst.

Källor:
Macerata, Pamela Mastropietro fatta a pezzi: spunta l’ombra del rito voodoo
”A Pamela strappate le viscere”. Spunta l’ombra del rito voodoo


  • Publicerad:
    2018-02-04 10:00