SIONISM. I en ny videointervju gjord av statsvetaren Jonas Nilsson berättar Lasse Wilhelmson om hur han kom till insikt om att de kommunistiska revolutionerna var judiska.

Statsvetaren Jonas Nilsson, vars dokumentärfilm Boer Project om folkmordet på de vita i Sydafrika har premiär den 17 mars, har nyligen gjort en videointervju med före detta marxisten Lasse Wilhelmson.

När Wilhelmson i samband med 1968-vänsterns framfart genom västvärlden kämpade för socialismens seger, hade han inte en tanke på att många av hans medkämpar liksom han själv hade judisk bakgrund. Det var först långt senare som han tog reda på att de kommunistiska revolutionerna var judiska projekt.

Den officiella historien är att Theodor Herzl är sionismens grundare, och att det skedde på den internationella sionistkongressen 1897. Men det visade sig att den som var sionismens anfader var Moses Hess, som var en av de första socialdemokraterna i Tyskland. Det visade sig att Hess var Karl Marx’ mentor in i socialismen. När jag upptäckte det här märkte jag att det var något som inte stämmer: Varför pratar man inte om det här? Varför pratade vi inte om det i våra studier i hela 68-rörelsen, att Hess och Marx samarbetade?

Wilhelmson började forska i saken, köpte stora mängder böcker och läste senare även texter på Internet. Under tidigt 2000-tal reviderade han sitt politiska engagemang. I intervjun berättar han om vikten av att sträva efter att uttrycka det man uppfattar som sanning. Wilhelmson, som även har varit en uppskattad gäst i Radio Nordfront, bjuder i videon på en faktaspäckad intervju med klara besked, och en politisk livshistoria med välgrundade resonemang och slutsatser.

Se filmen som numera ligger på en annan sida än Youtube p.g.a. censur:


  • Publicerad:
    2018-03-02 19:30