AVSLÖJANDE. Nya Dagbladet avslöjade tidigare under veckan hur det statliga propagandaorganet Forum för levande historia helt ignorerar rasism som riktas mot svenskar, trots att myndighetens uttalade uppgift är att bevaka rasism och intolerans i samhället.

I ett radioreportage som Nya Dagbladet släppt avslöjas hur den statliga myndigheten Forum för levande historia helt ignorerar rasism och övergrepp som riktas mot etniska svenskar. Myndigheten som har bevakning av och upplysning om rasism och intolerans i samhället som huvuduppgift visar sig helt okunnig om alla former av rasism, intolerans och övergrepp som riktas mot Sveriges ursprungsbefolkning.

Joakim von Scheele, som är projektledare på myndigheten, säger att han inte ens har klart för sig vad hatbrott mot svenskar innebär till Nya Dagbladets reporter.

— Vi har inte tittat på det. Det är frågan vad ett hatbrott mot en svensk är? Det vet inte jag hur man definierar. Om det skulle finnas någon invandrare som slog ihjäl svenskar, ja det är möjligt att det skulle definieras som hatbrott, det har jag faktiskt inte funderat på. Jag tror inte det varit ett problem ens, säger Scheele.

Källa:
Svenska myndigheten om övergrepp mot svenskar: ”Det är inte allvarligt”


  • Publicerad:
    2016-01-31 20:15