INFORMATION. Nordfront kommer under de kommande 30 dagarna att testa en ny tjänst som ger er läsare möjligheten att skänka pengar till verksamheten genom att bara ha ett webbläsarfönster öppet.

 

Uppdatering: Scriptet för donation av cpu-tid har uppdaterats. Nu finns det valmöjligheter att själv välja hur mycket av sin processorkraft man vill avsätta till Motståndsrörelsen.

Kryptovalutor som Monero och den mer kända Bitcoin fungerar genom att användarna löser kryptografiska problem för att både verifiera transaktioner samt att skapa ytterligare valuta. Svårigheten att lösa dessa matematiska beräkningar ökar i takt med att fler enheter av valutan skapas. Proceduren med att lösa dessa matematisk beräkningar kallas på engelska ”mining”. Denna ”brytning” av kryptovaluta kräver stora resurser i form av beräkningskraft från till exempel processorer eller grafikkort.

Vi kommer nu under 30 dagar testa ett script som bryter kryptovalutan Monero. Det är ni läsare som kommer att stå för den beräkningskraft som behövs för att bryta valutan. Allt som behöver göras är att gå in på sidan: https://www.nordfront.se/testmining och skänk processortid till Motståndsrörelsen.

För att detta ska fungera krävs det att webbläsarfönstret/fliken hålls öppen. Det bästa sättet för att detta ska fungera är om man öppnar donationssidan och sedan skapar en ny flik och surfar vidare. Fliken/fönstret behöver inte vara i fokus för att det ska fungera utan funkar lika bra i bakgrunden.

Efter 30 dagar återkommer vi med en rapport om hur det har fungerat och hur mycket pengar vi dragit in.


  • Publicerad:
    2017-10-12 17:00