NORRBOTTEN. Nordfront har tidigare rapporterat om hur SSU Norrbotten lurat till sig minst 1,2 miljoner kronor från landstinget i Norrbotten, pengar som landstinget sedan krävt tillbaka. Nu uppdagas nya oegentligheter.

SSU

När vi i oktober förra året rapporterade om det bidragsfusk som SSU Norrbotten misstänktes för rörde det sig om minst 1,2 miljoner kronor som SSU fuskat till sig genom att, mellan åren 2005-2010, söka bidrag för ett stort antal kurser som man i själva verket aldrig genomfört. I de fall man arrangerat kurserna har de ofta genomförts med färre deltagare än redovisat.

I en ny granskning som landstinget låtit genomföra går man igenom åren 2002-2004. Den nya granskningen visar att SSU under dessa år fått 477 000 kronor felaktigt utbetalda.

Även om det varit omöjligt för granskarna att verifiera antalet deltagare på kurser som arrangerats i SSU:s egna lokaler så har man i vissa fall kunnat verifiera antalet deltagare på kurser som arrangerats i externa lokaler.

Av de 47 kurser som arrangerats vid Sunderby folkhögskola och vid Framnäs folkhögskola har det redovisade antalet deltagare endast vid sex tillfällen överensstämt med uppgifterna i folkhögskolornas bokningssystem.

Källa:
Landstinget kräver SSU på 477 000 kronor


  • Publicerad:
    2013-03-31 20:35