BROTT. 35-åringens fru och den yngre brodern som är misstänkta för inblandning i mordet på Lisa Holm kommer mest troligt inte att åtalas.

Polisen har förhört 35-åringens fru och den yngre brodern i Litauen. De är fortfarande misstänkta för inblandning i mordet på Lisa Holm men kommer mest troligt inte att åtalas tillsammans med 35-åringen. Alla nekar fortfarande till brott.

— Som det ser ut nu, är det en låg misstankegrad, den måste upp en bit om det ska bli ett åtal och det måste hända något i så fall som vi inte känner till nu, säger chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Däremot är bevisningen mot 35-åringen fortfarande stark. Åtal ska väckas senast den 7 oktober men redan nu har Wennerholm sagt att det är osäkert ifall utredningen kommer vara klar tills dess. De väntar fortfarande på kompletterande analyssvar. Efter det när utredningen är klar så ska försvarsadvokaterna få möjlighet att gå igenom allt material och komma med eventuella invändningar.

— Jag har kanske haft lite för höga förhoppningar om att det skulle gå fortare än vad det gör. Utredningen tar längre tid än vad jag kanske tror, vi får också lägga in en brasklapp för att försvaret kanske har en del saker de vill ha gjort, säger Wennerholm.

I torsdags togs Lisa Holm-fallet upp i programmet ”Brottsplats Sverige” i TV 4, i programmet presenteras uppgifter kring mordet på Lisa. Man berättar att platsen där man fann Lisa inte är mordplatsen. Enligt uppgifter från programmet så ska Lisa inte ha utsatts för några sexuella övergrepp. De säger även att Lisa dog av kvävning, något som polisen menar inte stämmer.

— Det är inte den officiella dödsorsaken. I övrigt vill jag inte kommentera ärendet, säger polisens förundersökningsledare Lars Johansson.

Källa:
Lisa Holm-fallet: Brodern och hustrun slipper åtal
Polisen: Lisa Holm dog inte av kvävning


  • Publicerad:
    2015-09-26 23:45