Motståndsrörelsens medlemmar drömmer om raskriget, men de håller inte måttet i skarpt läge. Detta enligt den nya Johan Falk-filmen, ”De 107 patrioterna”, som är ett samarbetsprojekt med Expo.

Filmen ”De 107 patrioterna” utspelar sig i Göteborg där organisationen ”Legion Gothia” har 107 medlemmar enligt en lista från Säkerhetspolisen. Legion Gothia är enligt SÄPO den ”största och mest resursstarka nazistgrupperingen just nu” med medlemmar som är ”tungt belastade” och som ligger bakom ”vapenstölder, bankrån, några mord”. Ledaren för Legion Gothia, Dan Hammar, är dömd för bankrån. Enligt Dan Hammar är organisationen ”landets största motståndsrörelse” och har ”svenska folket med oss”. Johan Falk är den polisman som tillsammans med resten ur ”Gruppen för särskilda insatser”, GSI, ska förhindra ett eskalerande gangsterkrig och sätta stopp för raskriget.

Lejontatueringar och ”Hell seger”-rop
Det är Motståndsrörelsen som används som mall för Legion Gothia. Möjligen har den nu nedlagda organisationen Legion Wasa också fått sig en släng av sleven (med tanke på namnet och luftgevärsövningarna) men det råder inget tvivel om att det är i huvudsak vår organisation som man vill beskriva. Legion Gothias medlemmar har precis som Motståndsrörelsens edsvurna medlemmar ett lejon tatuerat på höger underarm. Till skillnad från den lejon-tatuering som återfinns i en annan nyligen utgiven film om Motståndsrörelsen, ”Europa Blues”, är tatueringen i De 107 patrioterna inte identisk med det lejon som Motståndsrörelsen använder i verkligheten. Det finns i filmen andra betydande likheter med Motståndsrörelsen, eller hur vissa individer uppfattar organisationen. Exempelvis är familjer med på Legion Gothias möten, även fast kvinnor och barn ser mer skrämda ut på filmen än vad de gör på Motståndsrörelsens möten. Talen avslutas med ”Hell Seger!”och medlemmarna bär svarta byxor, vita skjortor och gröna slipsar.

Överst: Motståndsrörelsen. Nederst: ”Legion Gothia”

Drömmer om raskriget
Men medlemmarna bara drömmer om raskriget. Det blir allvar först när det för Dan Hammar blir personligt. Filmen börjar med att två rivaliserande mångkulturella gäng skjuter på varandra i Slottskogen. En femårig flicka hamnar i skottlinjen och dör. Flickan är Dan Hammars dotter.

Några utvalda medlemmar av Legion Gothia utför därefter en avrättning på en av de mångkulturella gängmedlemmarna. Avrättningen sker ytterst disciplinerat; man arbetar i grupp, undanröjer spår och arbetar metodiskt. Man får nästan intrycket av att Legion Gothia är en organisation som besitter alla kvalitéer de utger sig för att ha. Detta kommer dock att ändras längre fram i filmen.

Legion Gothia slår sig sedan samman med det kriminella ”Rydellgänget”, vars två ledande personer Dan Hammar har träffat under sin tid i fängelset. Rydellgängets ledare uppskattar inte att Dan Hammar leder in Rydellgänget i krig med de övriga gängen. Dessutom har Legion Gothia en polisinformatör i sina led som gör att Johan Falk hela tiden är dem på spåren, vilket leder till att deras gemansamma aktioner misslyckas och orsakar döda hos båda grupper. Legion Gothia,”nötterna”, blir syndabock.

”Den här jävla nasseklubben”
I slutet av filmen samlas Legion Gothia och Rydellgänget i ett garage som tillhör ett hotell som i sin tur drivs en sympatirsör till Legion Gothia. Detta hotell fungerar (naturligtvis) även som en bordell. Väl nere i garaget, där Dan Hammar ska förse Rydellgänget med vapen så att raskriget kan inledas, framgår att organisationen förväxlat sina vapen och att man endast har med sig luftgevär som man använder i övningar (de riktiga vapnen återfinns dock i en annan bil i samma garage). Rydellgängets ledare kallar här det hela för ”scoutläger”. I garaget avslöjas också polisinformatören, som är buggad. Informatören avslöjas dock inte av Legion Gothia utan av Rydellgängets mer erfarna händer. Vid det här laget har Legion Gothia börjat uppträda mycket amatörmässigt och det är inte tal om 107 patrioter som hörsammar kallet att inleda frihetskampen utan endast en handfull medlemmar. I slutet av filmen grips negergänget och Rydellgänget och båda grupperingarna decimeras. Dan Hammar, däremot, avrättas av Rydellgänget.

Dan Hammar (till vänster) i konflikt med Rydellgängets andreman. Dan Hammar ska snart avrättas.

Filmens syfte är helt klart att förlöjliga Motståndsrörelsen, som inte håller när det kommer till skarpt läge. Samtliga andra grupperingar sopar mattan med Legion Gothia.Organisationen hamnar som ”idioterna i mitten”, som polis, negrer och slutligen även Rydellgänget plockar, en efter en. Att skaparna av filmen vill att publiken ska se Legion Gothia som amatörer blir tydligt i det sätt som polisen behandlar dem på. Förutom att polisen uppträder på ett rättsvidrigt sätt i allmänhet, men mot Legion Gothias medlemmar i synnerhet, så har man även planterat in diverse glåpord mot Legion Gothia. Polisen kallar exempelvis sin informatör för ”din dumme lille nassepajas” och Legion Gothias referas till som ”den här jävla nasseklubben” m.m. Detta förhållningssätt finns inte mot Rydellgänget eller negergänget.

Svenskfientliga krafter bakom De 107 patrioterna
Frågan är då om Motståndsrörelsen har något otalt med regissörerna och manusförfattarrna Anders Nilsson och Joakim Hansson. Inte vad vi vet. Eller rättare sagt: Inte tidigare, vad vi vet. Det blir dock snart uppenbart att De 107 patrioterna inte är Anders Nilssons och Joakim Hanssons projekt. I eftertexterna framgår vem och vilka som har satt sin prägel på filmen då man anlitat en viss ”nazistkonsult” vid namn Mikael Ekman. Vissa kanske känner igen Mikael Ekman från den svenskfientliga stiftelsen Expo och som en ”nazistexpert” som brukar florera i massmedia. Han är även svuren fiende till Motståndsrörelsen.

Expo är en underrättelsetjänst med det huvudsakliga syftet att kväsa motståndet mot systemet och mångkulturen. Det är inte bara ”nassepajasar” som hamnar under deras radar utan även invandringskritiker eller sådana som bara ger sitt stöd till organisationer som exempelvis Motståndsrörelsen. Bland annat har Expo kartlagt lokala sverigedemokrater som skänkt pengar till organisationer via sms – telefonlistor som Expo sannolikt fått tag på olagligen – och sedan hängt ut dem via Expressen. Andra saker på Expos ”meritlista” är hackade epostkonton, infiltrationer och annat. I denna smutsiga klubb är Mikael Ekman en tongivande figur sedan många år tillbaka. Ekman har ett nära samarbete med bland annat före detta AFA:iten Martin Fredriksson som var delaktig i att hacka Nordiska förlagets kundregister och sprida namnen på dessa kunder vidare. Även Martin Fredriksson arbetar idag för Expo.

Mikael Ekman är även högt uppsatt inom det produktionsbolag som ligger bakom just De 107 patrioterna och som grundades av Robert Aschberg, som i sin tur är Expos ansvarige utgivare. På produktionsbolaget Strix Television jobbar till och från Expo-medarbetare och före detta AFA-medlemmar där de lär sig kartläggning och att hantera professionell utrustning; kunskaper och erfareheter som de senare använder sig i sin kartläggning av massinvandringskritiska svenskar.

Strix Television i Sverige. Mikael Ekman längst till vänster. Foto: Strix Television.

En propagandafilm
Det är absurt att ett nätverk med en så tydlig agenda får härja fritt i den nya Johan Falk-filmen utan att någon (massmedia) ifrågasätter detta. Den nya filmen om Johan Falk är varken en objektiv beskrivning av verkligheten eller en ”häftig actionrulle” där polisen bekämpar verkliga skurkar och där man i så fall skulle kunna bortse från de sedvanliga inslagen av överdrifter. De 107 patrioterna är ett propagandaverk som hetsar mot svenskar och mot de organisationer som ställer sig emot det mångkulturella samhället. Ett av Expos syften är just att förhindra att svensken organiserar sig och filmen De 107 patrioterna måste därför också ses i detta sammanhang. Vi hoppas att så många som möjligt genomskådar Expos försök att förlöjliga det motstånd som finns mot systemet och mot massinvandringen och förpassar filmen ”De 107 patrioterna” dit den hör hemma – i skräpkorgen.


  • Publicerad:
    2012-10-13 22:23