Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nya kopplingar mellan SVT och trollnätverket #Jagärhär

Av Redaktionen, 2017-09-20
redaktionen@nordfront.se

PUBLIC SERVICE. Efter att Granskning Sverige ringt upp SVT framgår att hyllningstexter till trollnätverket #Jagärhär författas av en person som både är med i SVT och administrerar nätverkets sida.

Det vänsterextrema trollnätverket #jagärhär är känd för sin Facebookgrupp från vilken man planerar trollattacker mot diskussioner på sociala medier där oppositionella åsikter kan tänkas yttras.

Bakom trollnätverket återfinns Mina och Magnus Dennert, visar en granskning av statistiskhemsidan Gangrapesweden. Mina Dennert är officiellt grundare av nätverket medan hennes man, Magnus Dennert, varit med från start och administerar deras sida.

Granskningen av nätverket visar att det är fullt troligt att det organiseras från SVT:s lokaler genom Magjnus Dennert där han arbetar som ”Konceptansvarig webb, mobila plattformar och sociala medier” och ”Onlineexpert”.

Efter att SVT Opinion gjort ett hyllningsreportage om Mina Denner och nätverket, ringer Granskning Sverige upp SVT-chefen Ulf Johansson för att höra hur mycket SVT är inblandad i det projekt man lyfter fram. Johansson både undviker frågor och hävdar att det är han, inte Magnus Dennert, som administerar SVT Opinions Twitterkonto, där hyllningar till nätverket florerar.

När Granskning Sverige istället ringer upp SVT Opinions reception råder det inga tvivel om att det är Magnus Dennert som administerar Twitter-kontot.

Lyssna på samtalet nedan:


  • Publicerad:
    2017-09-20 10:40