GÖTEBORG. Avrättningen utav lärarvikarien Alan Amin, nya spår och polisens svåraste uppgift: att förhöra barnen som bevittnade mordet.

Alan Amin.

Polisen har hittills haft två personer inne på förhör angående deras koppling till mordet som begicks framför skolbarn i Lövgärdet på torsdagsmorgonen den 11/5.
Enligt polisens förundersökningsledare Annika Johansson är de ej misstänkta för själva brottet.

— Det är inget jag kan kommentera i nuläget. Utredningen fortsätter och vi har inte hunnit sammanställa alla förhör än. Det hölls mängder med förhör under gårdagen, hur många kan jag inte svara på i nuläget, men vi jobbar på för fullt, säger Johansson.

Privatpersoner skall även ha inkommit med vapnen som enligt deras utsago har ”hittats” i området. Johansson bekräftar uppgiften i GP:

— Det har hittats ett vapen, men det har ingen anknytning till brottet.

Utöver det har polisen tagit in tre bilar för teknisk undersökning för att utreda om de kan ha använts som flyktbil efter mordet eller annan koppling till misstänkta.

Eftersom det främst var minderåriga barn som bevittnade mordet har polisen begärt in hjälp utav specialutbildad personal som skall hålla i förhören.

— Vi har speciella lokaler för att genomföra denna typ av samtal, som är anpassade för att anhöriga ska kunna vara med. Kan inte anhöriga närvara gör socialtjänst och psykolog det, säger polisens presstalesman, Hans Lippens.

I nuläget går polisens teorier i fallet ut på att det rör som sig ett ”relationsdrama”. Då den mördade Alan Amin hade samröre med personer ur flera större ”klaner”, så som familjerna Saliba och Ali-khan, finner man det ej helt otroligt han kan ha umgåtts lite för nära med fel kvinna.

Källor:
Mordet i Lövgärdet – detta har hänt
Uppgift: Vapen hittat på lekplats efter mordet
Alan Amin Facebook
Vapen hittat i Lövgärdet efter mordet


  • Publicerad:
    2017-05-13 11:15