MEDIA. I tisdags beviljade Presstödsnämnden Nya Tider ett högre presstöd för 2015. ”Med ett högre presstöd kommer vi att kunna göra än fler avslöjanden som kommer att sätta krokben för den styrande elitens planer”, skriver chefredaktören Vávra Suk.

Senaste numret av Nya Tider.

Senaste numret av Nya Tider.

Nya Tider har sedan starten 2013 ökat i antal prenumeranter och för varje år klättrat i presstödsnivå. Tidningen nådde första året 1 500 godkända prenumeranter vilket räckte för den första pressstödsnivån och har nu på tredje året 3 135 prenumeranter vilket gör att tidningen uppnått den tredje presstödsnivån.

Presstödsnämnden har därför inte haft något annat val än att bevilja Nya Tider mer presstöd och tidningen får nu 2,9 miljoner kronor för 2015, vilket är en ökning från förra årets 2,2 miljoner.

Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk skriver att tidningen därför lämnar tidningar som Internationalen, Offensiv, Arbetaren och flera lokaltidningar bakom sig. Suk konstaterar också att alternativ media ökar ”medan gammelmedia klagar på att läsarna inte längre vill ha deras produkt”

”Det är ett tydligt bevis på att läsarnas flykt från gammelmedia inte beror av formatet, utan av innehållet”, skriver Vávra Suk och tillägger att presstödet kommer att användas till att  fortsätta bedriva journalistiskt arbete inom de områden där mainstream-media sviker:

Presstödet har gjort att Nya Tider kunnat nå ut till många fler läsare. Tidningen har kunnat anställa reportrar som kan granska situationen för de boende när en asylförläggning etableras på orten, hur det ser ut på genusdagis, varför svensk skola halkar allt mer efter i internationella jämförelser, sjuklöverns spel under täcket, vilka de ”vitpixlade” brottslingarna verkligen är och många andra frågor där gamla tidens media svikit sitt granskande journalistiska uppdrag.

Med ett högre presstöd kommer vi att kunna göra än fler avslöjanden som kommer att sätta krokben för den styrande elitens planer.

Källa:
Högre presstöd uppnått!


  • Publicerad:
    2015-02-19 09:00