HISTORIA. En ny sammanställning visar att det judiska folket genom historien har fördrivits från olika samhällen över 300 gånger. Tidigare uppskattningar har gjort gällande att siffran endast varit 109.

Enligt judisk mytologi fördrevs judarna i en dunkel forntid från Egypten. Detta är sedan ett öde som drabbat det judiska folket gång på gång genom historien i ett stort antal mer väldokumenterade incidenter.

Tidigare har ofta antalet fördrivningar av det judiska folket i många sammanhang uppskattats till 109 stycken. En ny uträkning som publicerades i slutet av maj gör dock gällande att siffran för det totala antalet fördrivningar är betydligt högre än så.

Det är på forumet 4chan som en användare under ett års tid lyckats sammanställa källor för hela 311 separata incidenter där judarna har utvisats ur olika länder, städer eller landsdelar. Användaren har totalt hittat 359 fall där det påstås att judefördrivningar har genomförts, men har alltså än så länge bara lyckats hitta källor för 311 av fallen.

Klicka på bilden för att se den kompletta listan över alla judefördrivningar som genomförts mellan 733 f.v.t. och år 2014.

Nordfront har inte möjlighet att granska alla källor och lämnar det därmed upp till var och en att själva bedöma uppgifternas riktighet. Uppenbarligen är dock flertalet av källorna som används etablerade källor som inte kan anklagas för att vara antisemitiska.


  • Publicerad:
    2017-06-13 08:00