SVERIGE. Unga nyanlända invandrare ligger bakom de allra flesta fall av sexuella ofredanden som inträffar på Sveriges skolor, visar en sammanställning som Polisregion Mitt har genomfört.

En ny sammanställning som Polisregion Mitt har genomfört, där de talat med rektorer och elever på 25 högstadie- och gymnasieskolor, visar att det är nyanlända invandrare som skapar skräck bland unga kvinnor på Sveriges skolor.

Flera unga kvinnor har berättat att invandrarna utsätter dem för systematiska övergrepp ute på skolorna. På en skola i landet berättar en tonårig flicka om hur invandrarna ställer sig i täta klungor och blockerar vägen när kvinnorna ska gå någonstans i skolan. När de försöker gå förbi gängen blir de utsatta för sexuella ofredanden.

Polisen menar att problemet är ”extra stort” hos de nyanlända invandrarna.

— Nyanlända från andra länder kan ha andra tankar och värderingar angående jämställdhet. Då ser man att problemen är större, säger Rickard Eriksson, kommissarie inom grova brott vid polisen i Bollnäs.

Förra månaden uppgav polismyndigheten att det är invandrare som ligger bakom de allra flesta sexofredandena på Sveriges badhus, minst 80 procent av dem som anmäldes förra året.

Källa:
”Har mjukisbyxor för att slippa bli tafsad på”


  • Publicerad:
    2016-06-13 11:30