Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

NyD:s chefredaktör gästade Motströms för att diskutera kontroversiell granskning

Av Redaktionen, 2020-12-21
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Markus Andersson, som är chefredaktör för Nya Dagbladet, gästade under söndagen podden Moströms.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Nya Dagbladets granskning Ökänd person bakom ’alternativ’ bok- och mediamässa . I granskningen avslöjas att det är Nationaldemokraternas tidigare partiledare Tor Paulsson som står bakom organisationen ”Education 4 Future” och att han i över ett decennium har byggt ett frimurarliknande nätverk med hemliga namn och syften för att försöka tillskansa sig makten över den nationella rörelsen, numera under namnet Tobbe Larsson.

Granskningen har fått mycket kritik från personen lojala till Tor Paulsson, men Nya Dagbladet och tidningens chefredaktör Markus Andersson har meddelat att man ”står bergfast” bakom publiceringen.

Andersson gästade under söndagen podden Moströms tillsammans med Patrik Forsén, Jonas De Geer och Fredrik Hagberg. I den utvecklar Andersson mer om bakgrunden till granskningen, varför den behövdes samt bemöter kritik mot den. De Geer och Forsén berättar också mer om sina egna erfarenheter om Tor Paulsson och hans nätverk.

Lyssna på avsnittet:

Listen to ”40 – Det om Tor och ”Nätverket”” on Spreaker.

I avsnittet bemöts också krissändningen som Education 4 Future sände samma kväll som Nya Dagbladet publicerade sitt avslöjande. Den filmen kan ses här nedan.


  • Publicerad:
    2020-12-21 06:45