SÖDERTÄLJE. Nu meddelar Södertälje BB stolt på sin officiella Facebooksida att de tagit bort rosa knapp för flicka och blå knapp för pojke. Istället införs könsneutrala guldknappar till alla nyfödda bebisar.

barn färg bb

Klicka för större bild.

När ett barn föds på BB är det tradition att föräldrarna (oftast pappan) får sätta upp en knapp på en tavla som visar att just deras barn är fött samt vilken dag, en rosa knapp för flicka och en blå knapp för pojke. Men denna tradition går nu i graven. Södertälje BB meddelar stolt på sin Facebooksida att de tagit bort de rosa och blå knapparna. Istället används numera könsneutrala guldknappar.

Kommentarerna på Facebook är spridda, det ges både ris och ros för detta politiskt korrekta tilltag. Vissa människor har tydligen väntat länge på detta och utbrister i stor glädje, medan andra mindre hjärntvättade individer uttrycker sitt missnöje och förvåning över vart samhället är på väg när man nu ska gå in och könsneutralisera nyfödda flickor och pojkar redan på BB.

”Fantastiskt! Förutom att barn faktiskt är individer så finns det en ytterligare aspekt. Nämligen att vissa barn faktiskt föds i fel kön”, skriver en HBTQ-ivrande läsare.

”Man föds väl med ett kön? Byt färgerna till svart och vit eller nån annan färg istället, nu när rosa/blå hysterin är över oss. Så trött på att allt ska könsneutraliseras”, skriver en upprörd läsare.

Några som läst nyheten skriver att de rosa och blå knapparna faktiskt handlar om att föra statistik över födda barn och att HBTQ-ivrare därmed borde lugna ner sig. En kvinna håller med om att alla barn är ”guldklimpar” men undrar om även möjligheten att ta reda på kön vid ultraljud kommer tas bort samt vart det neutrala samhället egentligen är på väg.

En mamma klagar över att hon inte fick välja en rosa ”plutt” till sin nyfödda son.

Källa:
Södertälje BB:s Facebooksida


  • Publicerad:
    2016-06-11 14:25