Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Homolobbyns nygamla krav: Sexualundervisning för yngre elever

Av Redaktionen, 2018-02-23
redaktionen@nordfront.se

DEKADENS. Svenska lärare får kritik för att inte hänga med i ”samhällstrender” enligt en ny rapport från Skolinspektionen. Detta har fått homolobbyorganisationen RFSU att se rött och återigen kräva sexualundervisning även för de allra yngsta eleverna.

Homolobbyn kräver återigen att allt yngre barn ska ta del av deras sexualliberala och perversa ideologi.

Sexualundervisningen i den svenska skolan har under decennier präglats av homolobbyns dekadenta och liberala sexualideologi. Sedan 2011 har den dessutom blivit ”ämnesintegrerad”, vilket innebär att den ska genomsyra samtliga ämnen och inte endast biologi. Men i en ny rapport från Skolinspektionen har man upptäckt ”brister” i många lärares förmåga att leva upp till de nya kraven.

— Ett problem är att lärarna inte alltid vet hur sex och samlevnad ingår i ämnena de undervisar i. Vad ska jag som svensklärare eller historielärare göra? Där är det viktigt att rektorn följer upp att lärarna är medvetna om sitt uppdrag och har den kompetens som krävs för att undervisa om sex och samlevnad, säger Stefanie Luthman, projektledare för rapporten på Skolinspektionen.

I rapporten kan man bland annat läsa att man på skolor som brister i sexualundervisningen riskerar att ”missa åsikter som strider mot värdegrunden” – med andra ord elever som uttrycker en sexualmoral som strider mot homolobbyns.

”Granskningen visar att det finns ett stort behov av kompetensutveckling när det gäller lärarnas arbete med sex- och samlevnadsfrågor, alltifrån sex och samlevnad som kunskapsområde, normer och HBTQ,hedersrelaterade frågor, sex- och samlevnadsundervisning för nyanlända elever till hantering av kon-troversiella frågor som knyter an till sex- och samlevnadsområdet”, skriver Skolinspektionen.

Många skolor använder representanter från homolobbyorganisationen RFSU som ”komplement” i sexualundervisningen. Enligt tidningen Metro finns cirka 230 så kallade informatörer i RFSU:s olika lokalföreningar, som reser runt i svenska skolor och pratar om ”könsnormer, pornografi och hbtq-relaterade frågor”. Tack vare detta uppskattar man att cirka 7 000 elever årligen utsätts för indoktrinering av RFSU direkt, förutom den som sker i den reguljära sexualundervisningen.

Hans Olsson, som är så kallad sakkunnig i sexualundervisning på RFSU, menar att situationen har blivit ”bättre” sedan sexualundervisningen i skolan blev ämnesintegrerad, men delar samtidigt Skolinspektionens kritik.

För att råda bot på problemet kräver han nu obligatoriska kurser i ”sex och samlevnad” för alla under lärarutbildningen, samt att allt yngre elever ska utsättas för den sexualliberala indoktrineringen.

— För de som utbildar sig till lärare i årskurs 4–6 är det obligatoriskt, men det behövs i alla lärarutbildningar. Vi behöver även prata om hur vi ska se på inkludering och hbtq-frågor i yngre åldrar. En del lärare säger att hbtq-frågor inte är aktuella för yngre elever. Jag kan ana att de då kopplar det till sexuell praktik, och inte förstår att det handlar om identitet och normer, säger Olsson.

”Barn leker sexuella lekar med dem de tycker om”
Olsson arbetade under 90-talet som ”informatör” hos RFSU:s systerorganisation RFSL. Under samma tid lade flera av hans medarbetare fram och drev frågan om en underavdelning för pedofiler inom förbundet. Själv vill Olsson inte kommentera var han stod i förhållande till 90-talets debatt om pedofiler:

Det är en fråga som du får ställa till RFSL. Det var ett ombud i Stockholm som lade fram den där motionen, medan jag som anställd inte deltog under kongressen, sade han under en tidningsintervju 2013.

När journalisten vill veta Olssons personliga inställning svarar han undvikande och vill heller inte gå in djupare på ämnet.

— Jag jobbar i dag för RFSU, och kan redogöra för vad vår organisation tycker i olika frågor. När det gäller RFSL får du vända dig till dem.

Att homolobbyn ständigt försöker nå allt yngre målgrupper, bland annat genom ”sexualundervisning”, är något som Nordfront har kunnat rapportera om vid flertalet tillfällen. 2010 drev RFSU exempelvis ett projekt med syfte att samhället ska ”bejaka barns sexualitet”. Bland annat uppges dagispersonal som deltagit i projektet ha uppmanat dagisbarn att leka sexlekar, ta på varandra och onanera.

När RFSU:s Anna Kosztovics intervjuades angående projektet hävdade hon bland annat att barn mycket väl kan tycka om att bli sodomiserade.

— Barn leker sexuella lekar med dem de tycker om. De upptäcker varandra och provar sig fram, precis som barn ska göra. Jag vet två tjejer som provade att borra varandra i rumpan med en rosa leksaksborr… Det finns ju ett hål där och det känns kanske till och med skönt!

Källor:
RFSU: Skolorna behöver prata om hbtq och inkludering i yngre åldrar
Vuxnas brist på kunskap om barns sexualitet skapar tabu
Sex- och samlevnadsundervisning – rapport från Skolinspektionen


  • Publicerad:
    2018-02-23 20:02