MEDIA. Nättidningen Nyheter24 kontaktade nyligen partiledaren för Svenskarnas parti och ville ha hans version av konfrontationen i Malmö där nationella och vänsterextremister hamnade i bråk. Efter att ha fått partiledarens version backar man nu och vill inte ta del av den.

Stefan Jacobsson, partiledare för Svenskarnas parti, kontaktades under tisdagen av Nyheter24. Nättidningen undrade om Jacobsson var intresserad av att skriva en debattartikel om attacken i Malmö. Trots att tidningen inte kunde lova någon publicering valde han ändå att ge sin bild av händelsen.

När debattartikeln var inskickad fick Jacobsson dock som svar att de inte kunde använda sig av texten på grund av att SvP ”är ett kontroversiellt parti” och att ”samhällsdebatten har lämnat helgens händelser bakom sig”. Partiledaren själv var redan från början på det klara med att artikeln troligtvis inte skulle publiceras, men är ändå häpen över tidningens svar:

Att de inte skulle publicera artikeln var jag från början ganska övertygad om, men ta och läs igenom e-posten han skickade och fundera över vad det är han egentligen skriver. Det är häpnadsväckande.

SvarNyheter24
Klicka på bilden för att se den i större format på Stefan Jacobssons Facebook.

I onsdags ondgjorde tidningens ”PK-soffan” sig över ”nazismen” och ”det frukansvärt tråkiga slutet på förra veckan och början på den här” då man syftade på händelsen i Malmö och de klottrade rosa hakkorsen på en skola i Stockholm.

PKsoffan
Klicka för att se inslaget från ”PK-soffan” på Nyheter24.


  • Publicerad:
    2014-03-14 18:15