SVENSKFIENTLIGHET. Irena Pozar, chef på Bonnier Tidskrifter, anser att det är ett stort problem att mediebranschen i Sverige och övriga Europa består av mestadels vita européer.

irena-pozar

Skärmdump från Resumé.

Nyligen deltog Irena Pozar på ett seminarium som kallas “Mediedagarna” i Göteborg där hon reagerade över bristen på icke-européer, vilket hon anser vara ett “demokratiproblem”.

— Det är ett problem av flera anledningar. Ett är bristen på möjligheten att skapa igenkänning.
Barn växer upp och kan inte identifiera sig med dem som står på scen, som skriver i tidningar
och syns i reklamfilmer. Rent krasst är det också ett problem för kvaliteten på det vi levererar. Fler perspektiv gör texter, produkter och marknadsföring bättre. Ett helvitt och västerländskt perspektiv är ett sömnpiller, menar hon.

Enligt Pozars kulturmarxistiska världsbild är det vita européer som måste börja tänka i nya banor och inse att vi på allvar måste motverka bristen på mångfald i yrkesgrupper där denna lyser med sin frånvaro.

— År 2016 är ett mångfaldsarbete inte bara en möjlighet, utan en nödvändighet, fortsätter hon.

Irena Pozar är sedan tidigare känd för sitt så kallade feministiska och antirasistiska arbete och har bland annat skrivit för slasktidningarna Nyheter24 och Expressen. Efter det tillträdde hon som chef för sociala medier på Bonnier Tidskrifter och opinionsbildare i Resumé.

Källa:
”Vår vithet – ett demokratiproblem”


  • Publicerad:
    2016-04-26 19:40